Jön a Bitcoin feleződése – Ez jó hír a Solana, és a LINK számára?

-

A legutóbbi bikaciklus óta sok minden változott a piacon, és egy dolog, ami talán észrevétlen maradt, az a Chainlink (LINK) trendje.

Az elmúlt 30 napban a LINK árfolyama 0,69%-kal emelkedett. A Solana (SOL) viszont ugyanezen időszak alatt 66,23%-kal megugrott.

De ez nem volt mindig így, különösen akkor, amikor a Bitcoin (BTC) feleződése még napok kérdése volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Chainlink ára például jelentős ugrást tett a 2020. májusi feleződés előtt, a LINK 2,07 dollárról 4,07 dollárra emelkedett. Három hónappal később az ár ismét megduplázódott.

A dolgok már nem úgy vannak, ahogy annak tűnnek

A projekt által jelenleg mutatott tendencia azt mutatta, hogy az ilyen teljesítmény nem biztos, hogy megismétlődik.

A vizsgálat alapján ez a változás a Solana elmúlt egy évben kifejtett hatásának tudható be.

A LINK értéke ugyan 182%-kal nőtt az elmúlt évben, de ez meg sem közelítette azt a 819%-os ugrást, amelyet a SOL ugyanezen időszak alatt produkált.

Jelenleg a Bitcoin feleződése a becslések szerint április 19-én fog bekövetkezni.

Ha az elkövetkező napokban nem történik jelentős változás az árfolyam-akcióban, akkor a LINK nem biztos, hogy ugyanúgy fog mozogni, ahogy 2020-ban és 2016-ban.

A két projekt körüli hangulatot tekintve azt tapasztaltuk, hogy hasonlóak. A megjelenés időpontjában a SOL körüli súlyozott hangulat negatív volt. A Chainlink sentiment szinte megkülönböztethetetlen volt a másiktól.

solana
Forrás: Santiment

E negatív értékek arra utalnak, hogy a kereskedők mindkét token árfolyamának csökkenésére számítanak rövid távon. Bár a Solana felülmúlta a teljesítményt, az on-chain adatok azt mutatták, hogy a piaci szereplők figyelmet fordítanak a Chainlink-re.

A csökkenés után fellélegzés jöhet

Az írás pillanatában a LINK közösségi dominancia 1,263%-ra emelkedett. Miközben a Solana magasabb értéket mutatott, a trend 3,175%-ra csökkent.

A magasabb közösségi domináció azonban nem mindig jó jel egy kriptopénz árfolyamára nézve. Hasonlóképpen, a mérőszám alacsony olvasata nagyobb emelkedési potenciált jelez.

Ha a trend a következő napokban nem változik, a SOL árfolyam-emelkedést tapasztalhat.

Bár a LINK-nek is megvan a lehetősége, de nem biztos, hogy olyan grandiózus lesz, mint Solana előrejelzése.

Forrás: Santiment

Ugyanakkor mindkét kriptovaluta árfolyamhalálozás utáni teljesítménye bikás lehet.

A Bitcoin történelmileg napokkal vagy hetekkel az esemény után veszít dominanciájából. Így az altcoinok nagyobb nyereséget biztosíthatnak a tulajdonosoknak.

A jelenlegi állás szerint az esemény után extrém volatilitás alakulhat ki, és az altcoinok ára magas tartományok között ingadozhat.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Amikor azonban a dolgok stabilizálódnak, a feltételek megváltozhatnak. Ebben az esetben a SOL és a LINK új éves csúcsokat érhet el.

A teljesítményektől függetlenül a Solana magasabb piaci tőkeértékkel rendelkezhet, mint a Chainlink.


Olvastad már? Micsoda?! Növekedhet a Bitcoin ára a likviditási válság kellős közepén

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!