Micsoda?! Növekedhet a Bitcoin ára a likviditási válság kellős közepén

-


Vendégbejegyzés


A Bitcoin (BTC) árfolyama visszapattant a március 14-ei 73.750.07 dolláros történelmi csúcsáról, és jelenleg 70.000 dollár körül mozog.

A jó öreg BTC ráadásul olyan likviditás értékeket tapasztal, amiket eddigi pályafutása során még nem volt szerencséje látni. 

Az érme erős likviditáshiánya több dologra is – kedveszegett intézményi befektetések, az eladási oldali likviditásának csökkenése – visszavezethető, de pánikra semmi ok, hiszen mindez elvezetheti az érmét értékének további emelkedéséhez.

Növekvő kereslet nyomában csökkenő likviditás

A CryptoQuant szakértői megkongatták a vészharangot, amikor a havi Bitcoin-kereslet az év eleji 40.000 BTC-ről a mostani 213.000 BTC-re emelkedett.

A kereslet már csak azért is nőtt, mert az intézményi befektetők kimutatták fokozott érdeklődésüket.

Az igény tehát igencsak nőtt a BTC iránt, de az eladói likviditás emelkedése jóval elmarad ettől.

A Bitcoin likviditási krízisének okai 

A Bitcoin likviditáshiánya két tényezőre vezethető vissza. 

1. Intézményi befektetések és bálnák

Az egyik ilyen tényező a Bitcoin keresletnövekedése mögött az Egyesült Államokban a tőzsdén kereskedett alapokon (ETF) át létrejövő intézményi befektetések.

Nos, ezek a spot Bitcoin ETF-ek a Bitcoin-állományok hatalmas mértékű növekedését regisztrálták.

Tehát szemmel láthatóan nőtt az intézményi befektetők étvágya a digitális valutába való befektetés irányában.

A csak bálnának becézett erős befektetők is felhalmozták a Bitcoin-állományukat, mely nyomán szűkösebbé váltak a rendelkezésre álló pénzeszközök.

Bitcoin

2. Csökken az eladási oldali likviditás

Az intézményi befektetések és a bálnák aktivitásának növekedésével a Bitcoin eladási oldalának likviditása csökkenő trendbe kezdett.

A legfontosabb szervezetek által birtokolt BTC mennyisége meredeken csökkent, és elérte a történelmi mélypontját. 

Gyakorlatilag tehát a növekvő kereslet és az eladási oldal csökkenő likviditása között egyensúlyhiány alakult ki.

Az ennek nyomán létrejött likviditási válság egyes becslések szerint azt eredményezi, hogy a mostani likviditási szintek csupán a következő egy év erejéig elégíthetik majd ki a keresletet.

Így alakulhat a Bitcoin ára

Nem szeretnénk eltusolni a likviditási válság miatti nehézségeket, de azért fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy van remény, van pozitívum a Bitcoin-befektetők számára.

Gyakorlatilag a kereslet és a kínálat potenciális eltérése miatt hosszú távon nézve az árak emelkedésnek indulhatnak.

Az elemzők azt prognasztizálják, hogy a BTC értéke az ereszkedő eladási oldali likviditás és a magas keresleti szint következményeként mindenképp emelkedni fog.

Ezt erősíti meg az is, hogy a Bitcoin Egyesült Államokon kívüli tőzsdékről való kizárása csak tovább szűkíti a rendelkezésre álló érmekínálatot.

Mivel a globális piacokon lévő likvid Bitcoin mennyisége csupán hat hónapig csökken, az ebből eredő szűkösség további árfolyam-emelkedésben csúcsosodhat ki.

Ez a helyzet most a Bitcoin piaci teljesítményével

Bitcoin

Forrás: CoinMarketCap

A Bitcoin ára szerdán 69,988.00 dolláron áll, ami az elmúlt 24 órában 1,26%-os enyhe csökkenést jelez.

A kriptopénzpiac legnagyobb érméjének piaci kapitalizációja 1,38 billió dollár, a forgalomban lévő Bitcoin érmék száma pedig 19,67 millió BTC.  

Az elmúlt 24 óra alatt a neves kriptó kereskedési volumene 23,76%-kal csökkenve 34,05 milliárd dolláron ül. 

A „digitális aranyként” is becézett érme értéke az elmúlt héten 11,24 százalékkal, az elmúlt 30 nap során pedig 23,70%-kal nőtt. 

A Bitcoin szerdai ára 5,37%-kal alacsonyabb, mint a 2024. március 14-én elért dicsőséges 73 750,07 dolláros történelmi csúcs. Ettől függetlenül a 151, 25%-os éves emelkedése rugalmasságot és jövőbeli növekedési lehetőséget jelez.

Ezt jegyezd meg most a Bitcoinnal kapcsolatban 

Igen, a Bitcoin kemény likviditási válsággal küzd, mégpedig a növekvő kereslet kellős közepén, ezért a befektetőknek ajánlott figyelemmel követni a piaci dinamikát.

Likviditási válság ide vagy oda, az árnövekedés potenciális előnyökkel járhat.

Azok a kereskedők, akik tisztában vannak a kereslet mögött meghúzódó okokkal, a csökkenő eladási oldali likviditásának hatásaival és megértették az árnövekedés lehetőségét, képesek lehetnek kiaknázni a Bitcoin likviditási válságát, és a későbbiekben még akár profitálhatnak is a megnövekedett árakból.

Bitcoin Minetrix, mint BTC aternatíva

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) kriptó projekt egyedülálló stake-to-mine mechanizmussal rendelkezik, melynek hivatása, hogy megkönnyítse és hatékonyabbá tegye a felhőbányászat működését. 

Az ökoszisztéma előértékesítése köszöni szépen jól van, és a gyűjtés mutatója szerdán már 12,65 millió dollárnál jár.

A tokentulajdonosokat vonzza a jelenlegi 55%-os APY is. Így tehát az, aki rendelkezik befektetési szerződéssel, egyrészt passzív jövedelemhez, másrészt felhőbányászati ​​kreditekhez is hozzájuthat.

A nem kereskedhető felhőbányászati kreditekből aztán Bitcoin felhőbányászati ​​teljesítményt lehet vásárolni. Plusz a felhasználók bányászati ​​időhöz juthatnak és megkaparinthatják a bányászati ​​bevételek egy részét is.

A felhőbányászati ​​folyamatot tokenizáló Bitcoin Minetrix így azok előtt is szélesre tárta a bányászat felé vezető utat, akik nem igazán ismerik a kriptovaluták, illetve a bányászat számukra kesze-kuszának tűnő világát.

Egy befektetés során a bizalom is nagyon fontos, és úgy néz ki, hogy a Bitcoin Minetrix rászolgált: mivel a felhasználók bányászat jutalmai nem forgalmazható ERC-20 tokenek, a csalásokat teljességgel ki lehet zárni a képletből.

Cikkünk írásakor, szerdán egy BTCMTX értéke mindössze 0,0143 dollár, de ez szakaszról szakaszra több lesz. Ha szeretnél befektetni, vásárolj natív érmét minimum 10 dollár értékben ETH-val, USDT-vel, vagy bankkártyával.

Figyelmedbe ajánljuk a projekt 30 000 dolláros nyereménnyel kecsegtető airdropját is, hiszen ha részt veszel, és a tíz szerencsés között vagy, 3000 dollár ütheti a markodat. 

A minederop-nak eddig 54,184 tagja van, és még bő három hónapod van rá jelentkezni. 

Vegyél részt a BTCMTX előértékesítésében

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!