A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

-

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében.

Ha jóváhagyják, a Bitwise Ethereum ETF-jét a NYSE Arca tőzsdén jegyzik majd. A javasolt termék közvetlen kitettséget kíván biztosítani a legnagyobb altcoin értékének, amelyet a Trust a Coinbase Custody-nál tart.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miután benyújtotta az új spot Ethereum ETF beadványát, a Bitwise közzétette korrelációs elemzését is, hogy a SEC-t a termék jóváhagyására ösztönözze:

„Úgy véljük, hogy az eredmények erős korrelációt mutatnak az ETH spot piaca és a CME ETH határidős piaca között, olyan szinten, amely lényegében hasonló a SEC elemzésének megállapításaihoz a spot bitcoin ETF jóváhagyásáról szóló végzésben” közölte az eszközkezelő.

A befektetési alapkezelő tavaly októberben Ethereum futures-hez kötött ETF-et indított.

Az év elején több nagy szereplő, köztük a BlackRock és a Fidelity is benyújtotta a spot Ethereum ETF-ek iránti kérelmét. Ez azután történt, hogy a SEC január elején nagy felhajtással zöld utat adott egy sor Bitcoin ETF-nek.

Mint arról beszámoltunk, a SEC úgy tűnik, eltökélt szándéka, hogy a második legnagyobb kriptopénzt értékpapírrá minősítse. Ez megnehezítheti a több spot ETF-kérelem jóváhagyását.

A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink azonban úgy véli, hogy még akkor is lehetséges lenne spot alapú ETF-et indítani, ha az Ethereumot értékpapírnak minősítenék.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Egyelőre nagyon csekélynek tűnik annak a lehetősége, hogy idén májusban jóváhagyják a spot Ethereum ETF-et, a különböző szakértők, például Nate Geraci szerint.

A jóváhagyási esélyek állítólag a kriptopénz ETF-ek elleni növekvő politikai ellenérzések miatt zuhantak le, mivel több törvényhozó is sürgette a SEC-t, hogy ne hagyjon jóvá több hasonló terméket.


Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!