Bitcoin: A JPMorgan elemzői szerint még mindig van lejjebb!

-


Vendégbejegyzés


A Bitcoin (BTC) jelenleg 9,26%-kal van elmaradva az eddigi legnagyobb csúcsától. A spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti kereslet is mérséklődik.

A JPMorgan Chase and Co. elemzői azt találgatják, hogy mi okozhatja ezt a nem indokolt visszavonulást, hiszen még bőven van helye az érmének a rallira. 

Forrás: CoinMarketCap

A 10 spot Bitcoin ETF-ből összetevődő csoport nem is olyan régen még a legnagyobb négynapos kiáramlást mutatta be a január 11-i beharangozása óta. 

Mindezalatt a világ leghatalmasabb kriptójának elég rosszul sikerült a múlt hete, és át kellett élnie egy több, mint 2%-os csökkenést. 

Cikkünk írásakor egy BTC értéke 66.827 dollárt tesz ki.

A Bitcoin még mindig túlvásárolt

A JPMorgan stratégái újra túlvásároltnak ítélték meg a Bitcoin-t, és fenntartják azon februári véleményüket, mely szerint az áprilisi felezési eseményig további csökkenés mehet végbe.

Ez a várva várt esemény minden bizonnyal csökkenteni fogja a bányászok által frissen létrehozott BTC kínálatot.

Az, hogy továbbra is kitartó az érdeklődés a CME Bitcoin határidős ügyletei felé, illetve, hogy csökken az ETF-áramlás, a JPMorgan stratégái (vezetőjük Nikolaos Panigirtzoglou) számára azt jelenti, hogy a Bitcoin árfolyama épp csökkenő trendet él meg.

„A spot Bitcoin ETF-ekbe történő nettó beáramlás üteme kifejezetten lelassult, a múlt héten pedig jelentős kiáramlás volt tapasztalható. Ez kérdésessé teszi azt az elképzelést, miszerint a spot Bitcoin ETF-ek áramlását egy tartósan egyirányú nettó beáramlásként kellene jellemeznünk” – tették közre csütörtökön a JPMorgan stratégái.

Szerintük a felezési eseményhez való közeledéssel folytatódni fog a nyereségfelvásárlás, főleg ezzel a pozícionálási háttérrel, mely még a múlt heti korrekció ellenére is túlvásároltnak tűnik.

Februárban a JPMorgan azt jósolta, hogy a Bitcoin érme árfolyama az április felezési esemény után, az eufória lecsendesedésével fokozatosan menetel majd a 42.000 dollár felé.

Ugyan a Bitcoinnak sikerült összehoznia március 14-én a 73,750.dolláros történelmi csúcsát,  Naeem Aslam, a Zaye Capital Markets befektetési igazgatója úgy véli, hogy a lakossági kereskedők lelkesedése jelentősen csökkenhet.

„Az, hogy a rally nem mozdult el az all-time high értékéről, sokak számára megkérdőjelezte a rally erejét” – nyilatkozta Aslam.

Aslam felhívja rá a figyelmet, hogy a feleződés már nagyon közel van, és ha ez az esemény nem képes lázban tartani a befektetőket, akkor egy elég komoly visszalépés következhet, mely során az árfolyam 50.000 dollár alá zuhanhat.

A Bernstein bizakodó

Hiába zuhant ennyit a Bitcoin árfolyama, a Bernstein befektetési cég a korábbi 80.000 dolláros előrejelzésről 90 000 dollárra módosította a BTC árfolyamcélját.

A cég kifejezetten bullish a kriptopénz-bányászati részvényekkel kapcsolatban is, és előszeretettel hivatkozik a Bitcoin közelmúltbeli hatalmas emelkedésére, és az új spot BTC ETF-ek pozitív köszöntésére.

Gautam Chhugani és Mahika Sapra, a Bernstein elemzői már csak azért is ennyire pozitívak, mert nagy mértékben nőnek a bányászati kapacitások, és a bányászok is hihetetlenül magas bevételeket érnek el.

Ettől lesz a BTC-bányászat egy vonzó befektetési lehetőség.

Green Bitcoin – Környezetvédelemből ötös

A környezetbarát Green Bitcoin (GBTC) előértékesítéséhez igencsak érdemes csatlakozni. A gyűjtés szélsebesen zajlik, így a csapat nagyon hamar el tudta érni a hard cap célkitűzését.

bitcoin

A Green Bitcoin ICO-ja jelenleg már több, mint 8,8 millió dollárra kapaszkodott fel. A projekt kifejezetten jövedelmező lehetőségeket kínál. A passzív jövedelemre áhítozók cikkünk írásakor 76%-os APY-ban részesülhetnek.

Az érmék tőzsdei bevezetés előtti ára igen kedvező, jelenleg egy GBTC token 1.1062 dollárért vásárolható meg. Ha szeretnél az APY-ban is részesülni, akkor mindenképpen 

Ethereummal vásárolj. Egyéb alternatív módok: USDT, bankkártya vagy BNB.

A Green Bitcoin X-oldala igen látogatott, és sokat szerepel a kriptohírekben is: rengetegen kedvelik, és kiemelkedő potenciál rejlik benne. 

Vegyél részt a Bitcoin árfolyammozgásának előrejelzésében, és nyerj busás GBTC jutalmakat!

Még egy plusz pont, hogy a projekt proof-of-stake mechanizmusa remekül támogatja a környezetvédelmi célokat, amely szakasztott ellentéte a Bitcoin energiaigényes proof-of-work rendszerének.

Nézd meg a Green Bitcoin oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

A kereskedők a DTX Exchange-re igyekeznek, miközben az Avalanche és a Tron összeomlik

Vendégbejegyzés A piac újabb dömpinget hajtott végre a lejtmenet folytatásában. A piaccal együtt az Avalanche (AVAX) és a TRON (TRX) is jelentős csökkenést szenvedett, míg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!