Meghekkelték a Dolomite tőzsde rendszerét, de visszakerült a pénz nagy része

-

A Dolomite tőzsde nemrégiben hekkertámadás áldozata lett, amely során az elkövetők 1,8 millió dollárnyi kriptopénzt tudtak ellopni a platform tárcáiból.

A támadás után a tőzsde csapata felvette a kapcsolatot a hekkerrel, akiről kiderült, hogy etikus hekker, így a pénz nagy része visszakerült a tőzsdéhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde a múlt héten került bajba, amikor egy, még 2019-ben aktivált okosszerződés hibáját kihasználva sikeresen loptak el tőlük 541 ethert, 1,8 millió dollár értékben.

A biztonsági rés lehetővé tette, hogy az USDC-tárcákból pénzt utaljanak ki, amelyet aztán megpróbáltak tisztára mosni különböző módszerek segítségével.

A biztosági rés egy kritikus hibához vezetett a tőzsde rendszerében, hiszen az okosszerződés kódjában lévő hiba lehetővé tette, hogy a szerződéssel interakcióba lépő felhasználók tárcáihoz illetéktelenek is hozzáférjenek.

Ezt az engedélyek kezelésénél fellépő egyik hiányosság okozta, így az eset után a Dolomite arra ösztönözte a felhasználókat, hogy töröljék az érintett, még függőben lévő engedélyezési kérelmeiket.

A tőzsde csapata azonnal megkezdte a kármentést, amint észrevették a támadást, és megosztották a felhasználókkal, hogy lépéseket tesznek a pénz visszaszerzésére.

Felvették a kapcsolatot a támadóval, aki később etikus hekkerként definiálta magát, és beleegyezett, hogy a megszerzett pénz túlnyomó részét visszaadja. Így a tőzsde a kár 90%-át semlegesíteni tudta.

A Dolomite joggal örülhet az események alakulásának, és egyben arra is utal ez az eset, hogy a kibertérben sokszor kifizetődőbb lehet, ha valaki inkább az együttműködés mellett dönt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ennek ellenére a robosztus védelmi intézkedésekre is szükség van, mivel a rosszindulatú szereplők sosem lassítanak.

A felhasználóknak is érdemes folyamatosan észben tartani, hogy a kriptopiac kockázatos hely, ahol az óvatlanokra nagy veszélyek leselkedhetnek, és a sikeres előrejutás nagymértékben függ attól, hogy ki mennyire fordít nagy figyelmet ezeknek a veszélyeknek az elkerülésére.


Olvastad már? A BlackRock Bitcoin ETF-je hatalmas növekedett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!