A BlackRock Bitcoin ETF-je hatalmas növekedett

-

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője, a Bitcoin ETF-je, az iShares Bitcoin Trust (IBIT) révén jelentős mértékben betört a kriptopénzek piacára.

Az ETF BTC-állományának gyors felhalmozása egyértelműen jelzi az intézményi befektetők növekvő bizalmát a Bitcoin mint életképes eszközosztály iránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy mérföldkőnek számító fejlemény, hogy a BlackRock Bitcoin ETF-je meghaladta a kiemelkedő kriptotőzsdék, az OKX és a Kraken együttes Bitcoin (BTC) állományát. E lépés változást jelez a BTC vagyonkezelését illetően.

Ali kriptoelemző szerint a BlackRock 2024. január közepén indított Bitcoin ETF-je most már több BTC-t birtokol, mint az OKX és a Kraken kriptotőzsdék együttvéve, amelyek 2017-ben, illetve 2011-ben indultak.

A BlackRock tőzsdén kereskedett Bitcoin-alapja (ETF) a bevezetése óta egyre nagyobb lendületet vett.

Mivel az intézményi befektetők körében a kriptopénz kitettség iránti kereslet továbbra is szárnyal, a BlackRock úgy pozícionálta magát, hogy kihasználja ezt a növekvő trendet.

Az Ali által közzétett képernyőkép szerint a BlackRock Bitcoin ETF-je (IBIT) lenyűgöző 243.130 BTC-vel büszkélkedhet.

BlackRock
Forrás: X

Ez az adat nemcsak az olyan önálló tőzsdék állományát haladja meg, mint az OKX és a Kraken, amelyek 132.500 BTC-t, illetve 77.300 BTC-t tettek ki, hanem a két tőzsde együttes állományát is, amely 209 800 BTC-re teljesült.

A tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) népszerű eszközzé váltak a Bitcoin és más kriptovaluták iránti kitettséget kereső intézményi befektetők számára, mivel könnyebben hozzáférhető és szabályozottabb belépési lehetőséget biztosítanak, mint a kriptovaluták közvetlen tulajdonlása vagy befektetése.

A BlackRock a legfrissebb becslések szerint is megelőzte a MicroStrategy-t, amely 214 246 BTC-t birtokol.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikk írásakor a BTC az elmúlt 24 órában 2,1%-kal 66.948 dollárra emelkedett, a következő potenciális cél pedig 72.000 dollár.

Ali szerint egy tartós áttörés a 66.990 dollár fölé kiválthatja a Bitcoin emelkedését a 72.880 dollár felé.

Olvastad már? Montenegróban kiengedték a börtönből Do Kwont, a bedőlt Terra alapítóját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!