Montenegróban kiengedték a börtönből Do Kwont, a bedőlt Terra alapítóját

-

A montenegrói Legfelsőbb Bíróság szabadlábra helyezte Do Kwont, de egyelőre nem lett eldöntve, hogy az USA, vagy Dél-Korea számára adatják-e ki.

A Bloomberg értesülései szerint Kwon március 23-án lett kiengedve.

A Legfelsőbb Bíróság rendelte el a kiadatás leállítását, amelyet korábban egy alacsonyabb rendű eljárás során kezdeményeztek a hatóságok.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bedőlt Terra ökoszisztéma alapítója mind Dél-Koreában, mind az USA-ban több csalási váddal kellene, hogy szembenézzen, miután az általa alapított Terraform Labs bedőlt, és a becslések szerint körülbelül 60 milliárd dollárnyi kárt okozott a felhasználóknak, még 2022-ben.

Darko Vukcevic, a Kwont felügyelő börtön igazgatója megosztotta a sajtóval az okot, hogy Kwon miért lett kiengedve.

„A rendőrség eredetileg azért állította elő Kwont, mert hamisított dokumentumokkal próbált utazni. Az azért járó büntetés ideje letelt, így szabadlábra helyeztük. Külföldi állampolgárként, papírok nélkül nagy mozgástere nincsen, egy speciálisan a külföldiek ügyeinek intézésre létrehozott rendőri egység felügyelete alá került, a továbbiakban ők az illetékesek.”

Kwon elengedését is a Legfelsőbb Bíróság rendelte el, miközben a lehetőségeket vizsgálját, hogy melyik országnak adják ki.

Dél-Koreában Kwon enyhébb büntetésre számíthat, az USA esetében az ügyészség viszont a teljes TerraUSD összeomlást, a 40 milliárd dollárnyi kárt Kwon nyakába akarják varrni.

Goran Rodic, Kwon ügyvédje szintén megerősítette, hogy az ügyfelét szabadlábra helyezték Montenegróban, és elmondta, az útlevelét a hatóságok visszatartják, hogy ne tudja elhagyni az országot.

A hétvégén Kwont egy külföldieknek fenntartott helyszínre vitték, és Rodic elmondása alapján amíg a bíróság az ügyét vitatja, addig Kwon szabadon mozoghat az országban.

Forrás: Whynotpump

A Legfelsőbb Bíróság azután döntött így, hogy a Dél-Korea által indított kiadatási eljárásban több hibát is találtak, így komolyabban vizsgálódni kezdtek, hogy melyik országnak adják ki Kwont. egyelőre nem lehet tudni, hogy a vizsgálatok mikor zárulnak le, mikor születik döntés.

Amennyiben mégis kiadatják, akkor Kwon több rendbeli csalás vádjával kell, hogy szembenézzen.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Montenegróban 2023 márciusában tartóztatták le Kwon, miután hamis útlevéllel próbált repülőre szállni, hogy elhagyja az országot, a kiadatása ügyében pedig még azóta sem született meg a végső döntés.

Olvastad már? Az XRP valós értéke alulértékelt, mégis egy emelkedő előértékesített érme 2024-ben meg fogja előzni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!