Az NFT piac vérzik, mivel a BAYC, CryptoPunks zuhan

-

Az NFTGo adatai szerint a non-fungible token (NFT) értékesítési volumenének csökkenése ebben a hónapban 30 napos mélypontra nyomta a Blue-Chip NFT indexet.

A Blue-chipek magas minőségűnek és a jövőbeli növekedési potenciállal bíró NFT-gyűjteményeknek minősülnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezeket gyakran jellemzi a magas alapár, az erős közösség és a jövőbeli hasznossági potenciál.

Az olyan NFT projektek, mint a CryptoPunks, a Bored Ape Yacht Club (BAYC), a CryptoKitties és a Milady szerepelnek ezen a listán.

A Blue-Chip Index ezeknek a digitális eszközöknek a teljesítményét követi nyomon, a piaci kapitalizációjuk súlyozásával, hogy meghatározza a teljesítményüket.

Ha ez az index emelkedik, az azt jelzi, hogy a legjobb NFT-gyűjtemények értékei emelkednek. Ellenben, amikor csökken, akkor ezeknek az NFT-knek csökken a teljesítménye.

Az NFTGo adatai azt mutatták, hogy az index március 11. óta 26%-kal csökkent, ami arra utal, hogy az elmúlt két hétben csökkent a top NFT-gyűjtemények teljesítménye.

A top NFT gyűjtemények veszítenek fényükből, de van egy jó hírünk is

A piaci kapitalizáció alapján rangsorolva a CryptoPunks, és a BAYC a két vezető NFT projekt.

Az NFTGo adatai szerint a CryptoPunks gyűjtemény piaci kapitalizációja 506.000 ETH, míg a BAYC 136.000 ETH piaci kapitalizációjával lemaradva következik.

A CryptoPunks padlóárát vizsgálva március eleje óta folyamatos csökkenés mutatkozott.

Jelen írás időpontjában egy NFT-t a CryptoPunks gyűjteményéből átlagosan 49,75 ETH padlóárért lehetett megszerezni, ami körülbelül 172.000 dollárt ér. A hónap elején ez 197.000 dollárért ment.

NFT
Forrás: NFT Floor Price

A kereskedők kihasználták a CryptoPunks padlóárának csökkenését, mivel az elmúlt 24 napban több eladás történt a gyűjteményből, mint az év első két hónapjában.

A CryptoSlam adatai szerint a CryptoPunks eddigi eladási volumene ebben a hónapban összesen 56 millió dollár volt, ami 166%-kal haladja meg a februári 21 millió dollárt és 70%-kal a januári 33 millió dollárt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ami a BAYC-t illeti, a padlóára szintén lefelé tendál a hónap eleje óta. Az NFT Floor Price adatai azt mutatták, hogy ez azóta 40%-kal csökkent.

A cikkírás idején egy NFT-t a BAYC kollekcióból 45.000 dollárért lehetett megvásárolni.

nft
Forrás: NFT Floor Price

Hasonló tendenciát követve a hónap eddigi részében a BAYC értékesítési volumene is meredeken emelkedett.

Az utóbbi 24 napban ez az összeg 36 millió dollárt tett ki, ami 71%-kal haladja meg a februári 21 millió dollárt.

Olvastad már? A kripto szakértő maximálisan kiáll a Green Bitcoin előértékesítése mellett

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

A kereskedők a DTX Exchange-re igyekeznek, miközben az Avalanche és a Tron összeomlik

Vendégbejegyzés A piac újabb dömpinget hajtott végre a lejtmenet folytatásában. A piaccal együtt az Avalanche (AVAX) és a TRON (TRX) is jelentős csökkenést szenvedett, míg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!