„A Bitcoin jobb befektetés, mint a MicroStrategy” – Valóban?

-

A piac a jelek szerint alábbhagyott, a főbb érmék és részvények visszaesést mutattak. Az adatok azt mutatják, hogy a MicroStrategy (MSTR) egy nap alatt 11,18%-ot zuhant, míg a Bitcoin (BTC) 0,1%-ot emelkedett.

Ugyanakkor, ha a teljes értékről van szó, az MSTR 1.704 dolláron állt, ami 66,65%-os növekedést jelent egy hónap alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel szemben a Bitcoin 70.268 dolláron állt, ami 18.3%-os egyhavi emelkedést mutat.

bitcoin

A Kerrisdale Capital befektetési alapkezelő cég március 28-i elemzői jelentésében ugyanerre utalva érvelt,

„Azok az idők, amikor a MicroStrategy részvények egy ritka, egyedülálló módját jelentették a Bitcoinhoz való hozzáférésnek, már régen elmúltak.”

Ezzel kiemelte, hogy a MicroStrategy jelenlegi értékelése túlságosan magas a BTC értékéhez képest, amelyet eszközként tart.

Csökken a befektetők érdeklődése az MSTR iránt

Azt követően, hogy idén több spot BTC tőzsdén kereskedett alapot (ETF) is jóváhagytak, a Kerrisdale Capital úgy véli, hogy a befektetők számára csökken a motiváció arra, hogy a MicroStrategy részvényeivel kereskedjenek a Bitcoin kitettség érdekében.

A cég megjegyezte,

„Long pozíciót képviselünk a bitcoinban és shortoljuk a MicroStrategy részvényeit, a bitcoin helyettesítésére, amely indokolatlan felárral kereskedik a digitális eszközzel szemben, amely az értékét mozgatja.”

Továbbá részletezte,

„A MicroStrategy részvényei a bitcoin közelmúltbeli árfolyam-emelkedése közepette szárnyaltak, de ahogy az a kriptovaluták esetében gyakran előfordul, a dolgok elszálltak”.

Saylor az MSTR védelmében

Michael Saylor azonban a Bloomberggel folytatott beszélgetésben megvédte az MSTR-t és kijelentette,

„Az ETF-ek nem úgynevezett unleveredek, és díjat számítanak fel. Mi tőkeáttételt biztosítunk, de nem számítunk fel díjat”.

Saylor továbbá nemrég bejelentette, hogy a MicroStrategy „Bitcoin-fejlesztő vállalattá” alakította át magát, ezzel is hangsúlyozva a Bitcoin-stratégia sikerét és a kriptovalutában való jelentős részesedését.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Kerrisdale Capital végül utalt arra, hogy a BTC-t előnyben részesíti az MSTR részvényekkel szemben, annak jobb értékaránya miatt.

Az MSTR részvények jelenlegi növekedési visszaesése, 11,18%-kal a nap folyamán, tovább erősíti a Kerrisdale érvelését a közvetlen BTC befektetés mellett.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Megdöbbentő kripto kínálat, ami felkészült a korlátlan növekedésre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!