A spot bitcoin ETF-eknek március óta nem volt ilyen jó napjuk

-

Az Egyesült Államokban jegyzett spot bitcoin ETF-ek több mint 880 millió dolláros beáramlást könyvelhettek el kedden a Fidelity vezetésével, a szerdán közzétett előzetes adatok szerint.

A Bitcoin az ázsiai kereskedési órákban 71.000 dollár fölé emelkedett, amikor az adatok nyilvánosságra kerültek, és az elmúlt 24 órában 3%-kal nőtt.

A széles körű CoinDesk 20 (CD20), a legnagyobb tokenek indexe 2,65%-kal emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fidelity FBTC-je 378 millió dollárnyi beáramlást regisztrált, ami a legmagasabb a társai között.

A BlackRock IBIT-je 270 millió dollárral követte, míg a Grayscale GBTC-je – amely hírhedt a kiáramlásairól – 28 millió dollárt kapott.

spot bitcoin ETF
Az egyes spot bitcoin ETF alapok beáramlásai. Forrás: Farside Investors.

Ez volt március óta a legjobb beáramlási nap, és összességében a második legmagasabb azóta, hogy januárban 11 bitcoin ETF indult.

Az utóbbi hónapok nem a spot bitcoin ETF-ekről szóltak

A beáramlási aktivitás a közelmúltban felélénkült az általánosan bullish hangulat közepette, miután április közepétől május elejéig néhány hétig valamely napokon nettó nulla beáramlás volt, sőt a főbb ETF-ekből, mint például a BlackRock IBIT-je, még kiáramlást is tapasztaltak.

Eric Balchunas, a Bloomberg elemzője az X-en elmondta, hogy az ETF-ek az elmúlt négy hétben 3,3 milliárd dollárt vettek fel, és az év végi nettó befektetésük átlépte a 15 milliárd dolláros határt.

A nagyobb aktivitás néhány héttel azután következett be, hogy ether spot ETF megkapta az amerikai tőzsdei bevezetés engedélyét, és a kriptovaluták pozitív kilátásai és a folyamatban lévő amerikai elnökválasztási kampány miatt.

Olvastad már? Samson Mow szerint a Bitcoin elérheti a 100.000 dolláros szintet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Az Ethereum ETF-ek rekord 1 milliárd dolláros kereskedési volumennel debütálnak

Az Ethereum ETF-ek figyelemre méltó debütálást hajtottak végre, ami jelentős mérföldkövet jelent a digitális eszközök számára a hagyományos pénzügyi piacokon. A bevezetés során nyolc kibocsátótól kilenc...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!