Mémcoinmánia terjed a celbek között – ezt gondolja a dologról Buterin

-

A közelmúltban a hírességek mémcoinmániája elégedetlenséget váltott ki Vitalik Buterinből.

Az Ethereum társalapítója szerint egy projektnek azt a célt kell kitűznie, hogy még ha a tokenek végül értéktelenné is válnak, az átlagos résztvevő akkor is elégedettnek és boldognak érezze magát, hogy részt vett benne.

Egy június 5-i X bejegyzésében Buterin azt mondta, hogy a pénzügyesítés csak akkor indokolt, ha olyan célt szolgál, amely értéket teremt a társadalom számára, például az egészségügy javítását, a nyílt forráskódú szoftverek támogatását, valamint a művészet és a kreativitás előmozdítását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kijelentése egy olyan posztra reagálva érkezett, amely arról szólt, hogy Iggy Azalea Mother Iggy (MOTHER) tokenje lehet a ciklus celebkísérletezésének kísérleti lova, ha az fenntartható értékteremtésbe fejlődik.

mémcoinmánia Buterin
Vitalik Buterin X-bejegyzése a hírességek mémcoinmániájára reagálva

A hírességek tokenjei olyan digitális eszközök vagy kriptovaluták, amelyeket hírességek hoztak létre és támogatnak.

Ezek a hírességek népszerűségét használják ki az érdeklődés és a befektetés felkeltésére, gyakran integrálódva a szélesebb kriptopénz-ökoszisztémába.

Buterin „méltó” ellenőrző listája

Buterin kifejtette, hogy Ashton Kutcher és Mila Kunis Stoner Cats projektje sokkal tiszteletreméltóbb volt, mint bármi, amit a 2024-es celeb mémcoinmániiából láthattunk.

Azt mondta:

„A Stoner Cats legalább egy tényleges műsort finanszírozott, míg a memecoinokból hiányzik a tartalom és a cél”.

Az Ethereum alapítója egy listát adott arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy híres kriptoprojektnek ahhoz, hogy kiérdemelje a tiszteletét.

A lista részeként Buterin azt mondta, hogy a projektnek egyértelmű közhasznú céllal kell rendelkeznie, amely túlmutat a híresség és a korai befektetők gazdagodásán.

A hírességek jelképes projektjeivel kapcsolatban Buterin elmondta, hogy azokat részesíti előnyben, amelyek hosszú életűek, ideális esetben több mint 10 évig tartanak, nem pedig azokat, amelyek néhány hónapra átmeneti népszerűségre tesznek szert, majd elfelejtődnek.

Elmondta, hogy a fenntartható, hosszú távú projekteket értékeli a rövid életű trendekkel szemben.

Buterin kifejtette, hogy a hírességek tokenjének az egyszerű kereskedésen túlmutató, vonzó funkciókat is tartalmaznia kell.

Bár nem kedveli a tokenszavazással működő decentralizált autonóm szervezeteket (DAO-k), szerinte ezek legalább tevékenységeket és közösségi érzést biztosítanak az emberek számára, és a DAO-nak végső soron nem szabadna diktálnia a napirendet, de bizonyos fokú befolyással kellene rendelkeznie.

A hírességek mémcoinmániájának trendje

Azalea május 28-án indította el a MOTHER tokent, folytatva ezzel a hetek óta tartó trendet, hogy hírességek memecoint indítanak a Solanán.

Caitlyn Jenner, Soul Ja Boy és Rich The Kid rapperek, valamint Kazumi és Ivana Knöll felnőtt tartalmú modellek szintén nemrég adtak ki tokeneket.

Néhány híresség az indulás után arról panaszkodott, hogy Sahil Arora vállalkozó átverte őket. Válaszul Arora tagadta, hogy bármi rosszat tett volna a tokenbevezetésekkel kapcsolatban. Azalea május 28-án kijelentette, hogy a token bevezetésének nem volt köze Arorához.

Az afro popsztár, Davido újonnan bevezetett meme tokenje, DAVIDO szintén kritikát váltott ki a nigériai kriptoközösségből.

A közösség egyes tagjai azt találgatták, hogy egy token-dömping is része lehet a terveinek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A BlackRock és a Fidelity uralja a Bitcoin ETF értékesítésének a háromnegyedét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!