Új stablecoin szabályozói rendszert hoz létre az Egyesült Arab Emírségek

-

Az Egyesült Arab Emírségek Központi Bankjának (CBUAE) igazgatótanácsa jóváhagyta az új stablecoin szabályozói rendszer létrehozását.

Az Abu Dhabiban tartott ülésen az igazgatótanács a kormány pénzügyi infrastruktúra átalakítási programjának (FIT) projektjeit vitatta meg.

A kezdeményezés célja a digitális tranzakciók fellendítése, az ország digitális gazdaságának előmozdítása és az innováció ösztönzése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A találkozót az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és a CBUAE elnöke, Mansour bin Zayed Al Nahyan sejk vezette.

A megbeszélésen részt vettek Abdulrahman Saleh Al Saleh és Jassem Mohammad Al Zaabi elnökhelyettesek, Khaled Mohamed Balama, a CBUAE kormányzója és a központi bank igazgatótanácsának tagjai.

stablecoin
Az Egyesült Arab Emírségek központi bankjának ülése az Abu-Dzabiban található Qasr Al Watanban. Forrás: Emirates News Agency

Az UAE jóváhagyta a stablecoin szabályozói rendszert

Az ülésen a testület jóváhagyta a stabilcoinok felügyeletéről és engedélyezéséről szóló rendelet kiadását.

Az Unlockchain helyi médiumnak adott interjújában a KARM jogi tanácsadó cég alapítója, Kokila Alagh elmagyarázta, hogy a rendeletek tisztázzák a dirham-alapú fizetési tokenek kibocsátását, engedélyezését és felügyeletét.

Ezen túlmenően az Egyesült Arab Emírségek ügyvédje szerint a fizetési tokeneket az Egyesült Arab Emírségek dirhamjaival kell fedezni, és nem lehet más valutákhoz, digitális eszközökhöz vagy algoritmusokhoz kötni.

Hozzátette, hogy a kereskedők és szolgáltatók csak dirhammal fedezett tokeneket fogadhatnak el, más virtuális eszközöket nem.

Az UAE pénzügyi átalakítási programja

Bár a találkozó részleteit nem hozták nyilvánosságra, a jelentések szerint a témák között szerepeltek a FIT-program kulcsfontosságú projektjei.

Február 13-án a CBUAE bejelentette, hogy központi banki digitális valutát (CBDC) bocsát ki a FIT kezdeményezés keretében.

A CBDC kibocsátásának célja a határokon átnyúló fizetések hatékonyságának növelése és a belföldi fizetési innováció ösztönzése.

A CBUAE szerint a CBDC kibocsátása segítené az Egyesült Arab Emírségek mint pénzügyi és digitális fizetési központ versenyképességét.

A dubaji szabályozó hatóság a kriptotoken rendszer más aspektusait is frissíti

A stablecoin szabályozói rendszer mellett az Egyesült Arab Emírségek egyik pénzügyi szabályozó hatósága nemrégiben frissítette a stablecoin elismerésére vonatkozó szabályait.

Június 3-án a Dubai Financial Services Authority (DFSA) bevezette a stablecoin elismerésének további kritériumait.

Jelenleg a szabályozó csak korlátozott számú kriptotokent ismer el, köztük a Bitcoint, az Ethert, a Litecoint, az XRP-t és a Toncoint (TON).


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez azt jelenti, hogy a DIFC alá tartozó alapok az öt elismert kriptoeszközön kívül más tokenekbe nem fektethetnek be.

A felülvizsgált tokenrendszerrel azonban a szabályozó engedélyezte az el nem ismert kriptotokenekbe való befektetést, amennyiben a befektetés nem haladja meg az alapok bruttó eszközértékének 10%-át.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Watford FC 23 millió dollárt tervez gyűjteni a szurkolóktól a Crypto Firm Republic-on keresztül

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kriptobálna, aki most vásárolt több millió GME token most ezeket az altcoinokat figyeli a maximális nyereségért

Vendégbejegyzés Egy kriptobálna, aki a címlapokra került egy hatalmas GME token vásárlással, most az ígéretes altcoinok felé fordítja figyelmét. A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, ennek...

Litecoin (LTC) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Litecoin (LTC) Az LTC márciusi árfolyammozgása erőteljes emelkedést mutatott, ami megkönnyebbülést jelentett a befektetőknek. Áprilisban azonban a bikák elvesztették a lendületüket, aminek következtében az árfolyam elvesztette az...

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!