A Watford FC 23 millió dollárt tervez gyűjteni a szurkolóktól a Crypto Firm Republic-on keresztül

-

Az Watford FC az eladásból befolyó tőkét a márka fejlesztésére és a csapatok teljesítményének javítására irányuló kezdeményezések finanszírozására kívánja fordítani.

Az angol profi labdarúgócsapat, a Watford Football Club részvényeinek 10%-át szeretné eladni befektetőknek, köztük szurkolóinak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sajtóközlemény szerint a Watford FC a kripto- és startup befektetési platformon, a Republic-on és annak európai Crowdfunding ágán, a Seedrs-en fogja felajánlani a részvényeket.

A Watford 10%-os részesedést ad el

A közlemény szerint a Watford nagyjából 17,5 millió fontot (22,3 millió dollár) szeretne összegyűjteni a részvényeladásból.

A klubot 175 millió fontra (223 millió dollár) értékelik a felajánlás keretében.

A futballklub minden egyes részvényt 12,44 font (15,88 dollár) áron kínál, a Seedrs-en keresztül részvényt vásárló befektetőknek pedig minimum négy darab, összesen 49,76 font (63,51 dollár) értékű részvényt kell befektetniük.

A Republic-on vásárlóknak viszont minimum nyolc darab, összesen 99,52 font (127,04 dollár) értékű részvényt kell vásárolniuk.

A Watford FC az eladásból származó tőkét a márka fejlesztésére és a csapatok teljesítményének javítására irányuló kezdeményezések finanszírozására kívánja felhasználni, olyan területekre összpontosítva, mint a játékosok toborzása, a képzés és az edzőképzés.

„Mindig keressük, hogyan segíthetjük a Watford FC növekedését, hogy megvalósíthassuk terveinket, és büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk az első nagy angol futballklub, amely valódi tulajdonosi részesedést kínál a befektetők széles körének, köztük a szurkolóknak is, digitális részvények révén” – mondta Scott Duxbury, a Watford FC elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a klub vezetősége a részvényeladási kezdeményezéssel vissza akarja juttatni a klubot a Premier League-be.

A befektetők szélesebb körének bevonzása

A Watford FC a Republic-kal kötött szövetség révén a befektetők szélesebb körét kívánja megszólítani, mint amennyit egy hagyományos tőkebevonással elérhetett volna.

Azok a befektetők, akik részt vesznek az ajánlatban, azzal a lehetőséggel szembesülnek, hogy hozzáférést kapnak exkluzív ajánlatokhoz, és megkapják a klub tokenjeit, amelyekkel a jövőben kereskedni fognak.

A Republic elnöke, Andrew Durgee elmondta:

„Izgatottan várjuk, hogy újabb izgalmas sportbefektetési lehetőséget indíthatunk a Republic platformon.

Ez az értékesítés a mai napig a legnagyobb digitális részvénykibocsátás, amely valódi tulajdonrészeket szabadít fel egy angol futballklubban.

Mint platform, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a szurkolók és a profi befektetők számára egyaránt elérhetőbbé tegyük a sporttulajdont”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Watford FC részvényeladása lehetőséget nyújt a szurkolóknak, hogy a digitális részvények mellett a klub örökségéből és jövőjéből is részesedjenek.

A befektetők ugyan nem rendelkeznek szavazati joggal a klubban, de a befektetéseik után osztalékot kapnak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 11 év után aktiválódott egy bitcoin-cím

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!