Jim Cramer azt állítja, Bitcoin (BTC) ára elérte a csúcsát

-

A CNBC „Mad Money” műsorvezetője, Jim Cramer kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin elérte azt, ami szerinte a piaci csúcsot jelentheti.

A szókimondó pénzügyi szakértő a Bitcoin árfolyamának drámai kilengését követően osztotta meg nézeteit, amikor a digitális valuta 59.000 dollárra zuhant, miután rekordmagas, több mint 69.000 dolláros csúcsot ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A váratlan zuhanás ellenére a Bitcoin ellenállónak bizonyult, és visszatért a 66.000 dolláros szintre.

Jim Cramer
Forrás: coingecko.com

A viharos piaci reakció

A Bitcoin volatilitása ismét előtérbe került, mivel a valuta a soha nem látott magasságokba való felemelkedését követően éles visszaesést tapasztalt.

Ez az ingadozás elég jelentős volt ahhoz, hogy Cramer az X-re vetette magát, és megosztott egy bejegyzést, amely azóta a befektetők és a rajongók figyelmét egyaránt felkeltette.

Cramer egy képet posztolt egy kisméretű, ruhába csomagolt kutyáról, és egy olyan képaláírást is mellékelt, amelyben a kutya, akit állítólag Pipnek hívnak, azt állítja, hogy 69 210 dolláros áron vásárolt Bitcoint.

A posztjában Cramer játékosan szúrta ki Michael Saylort, az ismert Bitcoin-rajongót és a MicroStrategy társalapítóját, egy olyan vállalatot, amely jelentős mennyiségű Bitcoint tart a pénztárában.

A „stop me out” kifejezés jellemzően arra a gyakorlatra utal, amikor egy befektetésen stop megbízást állítanak be, ahol a pozíciót egy bizonyos ár elérésekor eladják, hogy megakadályozzák a további veszteségeket.

Jelen kontextusban úgy tűnik, hogy humorosan arra utal, hogy a kutya, mint befektető, azt várja Saylortól, hogy potenciálisan valamiféle piaci beavatkozást vagy mentőövet nyújtson, ha a Bitcoin ára a vételi ár alá esik.

Peter Schiff ünnepe

Az ismert aranypártoló és kriptopénz-szkeptikus Peter Schiff ugyanakkor nem hagyta ki a lehetőséget, hogy kommentálja a Bitcoin közelmúltbeli árfolyam-akcióját.

Schiff kritikája rámutatott a drasztikus, közel 10.000 dolláros (14,5%-os zuhanás) napközbeni esésre.

Hozzászólása újra fellobbantotta a Bitcoin biztonságos menedékként vagy stabil értéktárként való megalapozottságáról folyó vitát, különösen a közelmúltbeli árfolyam-viselkedés fényében.

A közelmúltbeli árfolyam a befektetői hangulatban érezhető elmozdulást eredményezett, amint azt a Bitcoin Fear and Greed Index is mutatja, amely a 90-es csúcsról 75-re esett vissza, mindezt egy nap leforgása alatt.

Jim Cramer
Forrás: alternative.me

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentős ármozgások jelentős piaci likvidálásokhoz is vezettek, amelyek összértéke 24 óra alatt meghaladta az egymilliárd dollárt, és mind a long, mind a short pozíciókat érintették.

Olvastad már? A Meme Kombat (MK) immár a tőzsdéken, de még elcsípheted a legalacsonyabb áron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!