Itt érhet véget a Dogecoin (DOGE) emelkedése

-

A Bitcoin egy kis visszautasítást látott a 21 600 dolláros szinten, amikor az árfolyam 21 000 dolláról 21 600 dollárra ugrott, hogy likviditást gyűjtsön, mielőtt összeomlott volna 20 400 dollárra.

A Coinglass adatai szerint 68 millió dollár értékű pozíciót likvidáltak az elmúlt 48 órában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A dogecoin is visszaesett, de a piaci struktúrája továbbra is bullish maradt a napi időkeretben.

Másrészről viszont alacsonyabb időkereteken, például a H4-en, medvésen fordult át. A 0,075 dollárnál egy támaszterületet azonosítottunk, ahol valószínűsíthető volt a visszapattanás.

dogecoin

Pirossal egy november végi medvés letörést emeltek ki. Korábban ez egy bullish breaker volt, de december közepén támaszként áttörték.

A 0,071 dollárról 0,092 dollárra történő mozgás alapján egy sor Fibonacci-retracement szintet (sárga) rajzoltunk.

A legutóbbi, gyors felfelé irányuló mozgás 78,6%-os retracementje 0,0758 dolláron állt meg.

Ez a szint a 4 órás grafikonon egy bullish rendelési blokk közepén volt.

A 0,082-0,083 dolláros terület a Dogecoin grafikonokon egy olyan hatástalanságot jelentett, amelyet valószínűleg be kellett tölteni, mielőtt újabb lefelé irányuló mozgás következne be.

A piac szerkezete medvés volt, mivel a legutóbbi magasabb mélypontot a 12 órás medvés letörőnél történt elutasítás után áttörték.

Délen egy jelentős megbízási blokk ült a 0,075 dollárnál. Ez azért volt jelentős, mert a közvetlenül ezt követő mozgás január 12-én bullish piaci struktúrát tört meg, és egy 0,09 dollárig tartó mozgás következett.

A 21 és 55 periódusú mozgóátlagok is medvés lendületet mutattak. Ezért valószínű volt a lefelé irányuló mozgás, és a H4-es bullish rendelési blokk újbóli megtekintése vételi lehetőséget nyújthat.

Forrás: coinalyze.net

Január 6. óta a spot CVD többször is magasabb mélypontokat ért el. Ez január 18-ig tartott, amikor a mutató a legutóbbi magasabb mélypont alá tört.

Ez arra utalt, hogy legalábbis egyelőre az eladási nyomás nagyobb volt, mint a vételi.

A nyitott kamatláb is az árral együtt emelkedett január 18-ig. Ezen a napon a Bitcoin rövid távú visszaesése a 21 600 dolláros szint közelében és annak 20 400 dollárra történő esése azt jelentette, hogy a Dogecoin is visszalépést szenvedett.

Ezért az OI nagymértékű csökkenése azt jelentette, hogy a hosszú pozíciókat elriasztották, és a hangulat csökkenő volt.

Ez megváltozhat, ha a H4-es megbízási blokkban a DOGE felfelé irányuló reakciót lát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Olvastad már? A Decentraland MANA a felülmúlja ellenfeleit ebben a mutatóban

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!