Kereskedés a Bullish Harami gyertyaalakzattal

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bullish Harami

A bikás harami két gyertyatartóból áll, és a piac bikás fordulatára utal.

A Bullish Harami gyertyával nem szabad elszigetelten kereskedni, hanem más tényezőkkel együtt kell figyelembe venni a Bullish Harami megerősítésének eléréséhez

Bullish Harami

Ez a cikk a következőkre terjed ki:

 • Mi a bikás harami minta
 • Hogyan lehet azonosítani a Bullish Harami-t a kereskedési grafikonon?
 • Hogyan kereskedjünk a Bullish Harami gyertya mintával?

Mi az a bullish harami minta?

A Bullish Harami gyertyamintázat egy lefelé irányuló trend alján megjelenő forduló minta.

Egy nagy testű medvés gyertyából áll, amelyet egy bikás gyertya követ, amelynek kis teste az előző gyertya testébe van zárva.

A változó lendület jeleként a kis bikás gyertya „szétnyílik”, és az előző gyertya középtartományának közelében nyílik meg.

A bullish harami ellentéte a bearish harami, és egy emelkedő trend tetején található.

Bullish Harami Cross

A kereskedők gyakran keresik a második gyertyát a mintában, hogy egy Doji legyen. Ennek oka, hogy a Doji a piac határozatlanságát mutatja.

A Doji gyertya színe (fekete, zöld, piros) nem túl fontos, mert maga a Doji, amely egy csökkenő trend aljának közelében jelenik meg, adja a bullish jelzést.

A bullish Harami Cross is vonzó kockázat-jutalom potenciált biztosít, mivel a bullish mozgás (ha megerősítést nyer) még csak most kezdődik.

Bullish Harami ellenőrzőlista

 1. A meglévő csökkenő tendencia kiszúrása
 2. Keressük a lendület lassulására/megfordulására utaló jeleket (sztochasztikus oszcillátorok, bullish mozgóátlagok keresztezése vagy egymást követő bullish gyertyaalakzatok).
 3. Győződjünk meg arról, hogy a kis zöld gyertya teste nem haladja meg az előző medvés gyertya 25%-át.
 4. Figyeljük meg, hogy a teljes bullish gyertya az előző bearish gyertya testének hosszán belül van.
 5. Keressük az összefolyást a támogató mutatók vagy a kulcsfontosságú támaszszintek használatával.

Hogyan kell kereskedni a bullish harami gyertyatartó mintával

A kereskedők a cikkben korábban említett ötlépéses ellenőrző lista segítségével fogadhatják el a bullish haramiát.

Egyértelműen lefelé irányuló trend van.

 1. A Bullish Harami előtt megjelenik egy Bullish Hammer, és ez adja az első támpontot arra, hogy a piac a fordulat előtt áll.
 2. A bullish gyertya nem több, mint 25%-a az előző gyertya hosszának.
 3. A bikás gyertya az előző gyertya hosszán belül nyílik és zárul.
 4. Az RSI jelzi, hogy a piac túladott. Ez azt jelentheti, hogy a lefelé irányuló lendület a mélyponton van, de a kereskedőknek meg kell várniuk, hogy az RSI ismét átlépje a 30-as vonalat a megerősítéshez.

A stopokat az új mélypont alatt lehet elhelyezni, és a kereskedők a Bullish Harami minta befejezését követő gyertya nyitásakor léphetnek be.

Mivel a Bullish Harami egy potenciális emelkedő trend kezdetén jelenik meg, a kereskedők több célszintet is megadhatnak egy új, meghosszabbított emelkedő trend végigviteléhez.

Ezeket a célpontokat a közelmúltbeli támasz- és ellenállási szinteken lehet elhelyezni.

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!