Csődöt jelentett a Genesis

-

A Genesis Global a legutóbbi cég, amely csődöt jelentett az FTX bedőlése által okozott káosz hatására.

A vállalat a New York Déli Körzeti cégbíróságra adta be a csődeljárási kérelmet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A dokumentumok alapján a cég 1-10 milliárd dollár közötti kötelezettséggel rendelkezik, és az eszközállományuk is ebben a sávban mozog.

Korábban már napvilágot láttak a sajtóban olyan hírek, amelyek alapján a cég friss befektetői tőkét akart bevonni, hogy elkerülhetővé váljon a fizetésképtelenség.

A hét második felében viszont a csődkérelemből egyértelművé vált, hogy a cég tényleg bajban van.

A beadvány szerint a cég, amely a Digital Currency Group leányvállalata, a csődvédelemben látja azt a megoldást, amely a legnagyobb mértékben képes a cég eszközeinek a megőrzésére, és az üzletmenet zavartalan folytatására.

A cég most bírósági felügyelet mellett akarja végrehajtani az újra-strukturálást, üzletrész-eladást, és a tőkebevonást.

A csődeljárásba nem tartozik bele a vállalat derivatíva üzletága, sem a spot piac, a brókeri szolgáltatás, és a letétkezelési részlegük.

Ezek a továbbiakban is zavartalanul működnek, legalábbis a cég beszámolói szerint.

Egy másik fontos információ, amely kiderül a beadványból, az az, hogy a cég több, mint 150 millió dollár készpénzzel rendelkezik, amely elegendő likviditást jelent az üzletmenethez, és fennakadásmentessé teheti a cég átszervezésének az időszakát.

Ezeket az átszervezéseket egy független, erre a célra alakult bizottság fogja bonyolítani, amely soraiban a cég igazgatóit találjuk majd meg, és akik elsődleges célja, hogy a végeredmény mind a Genesis, mind a Gemini Earn program felhasználói számára megfelelő legyen.

A cég tavaly novemberben függesztette fel a kiutalásokat, piaci nehézségekre hivatkozva, amelyeket az FTX csődje idézett elő.

A lépés a Gemini Earn program résztvevőit is kedvezőtlenül érintette, hiszen a tőzsde a Genesis égisze alá tartozik.

A Gemini alapítója, Cameron Winklevoss egy tweetben beszélt arról, hogy a csődeljárás létfontosságú része annak, hogy a felhasználók hozzájuthassanak a pénzükhöz.

Elmondása szerint a DCG és annak ügyvezetője, Barry Silbert semmiféle fair ajánlatot nem akar elfogadni, és ha ebben a kérdésben nem tudnak megegyezni, akkor jogi lépéseket is tesznek a DCG ellen.

A Genesis és a Gemini egyaránt a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet célkeresztjébe került, eljárást indítottak ellenük.

A gyanú szerint az Earn program keretein belül tulajdonképpen regisztrálatlan értékpapírokat adnak el a befektetőknek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A DCG, a Genesis anyacége körül pedig azért növekszik az aggodalom, mert a híresztelések alapján az 500 millió dolláros kockázati befektetési portfóliójának egy részét lehet, hogy értékesítenie kell, hogy fedezhesse a Genesis kötelezettségeit.

Nemrégiben a DCG felfüggesztette az osztalékfizetést, amely lépéstől a működési költségek csökkentését, és a likviditás megőrzését várják.

Emellett lehet, hogy a saját kriptohíroldaluk, a CoinDesk is eladósorba kerülhet, amelyből a becslések alapján 200 millió dolláros bevételhez juthatnak.


Olvastad már? Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!