Csődöt jelentett a Genesis

-

A Genesis Global a legutóbbi cég, amely csődöt jelentett az FTX bedőlése által okozott káosz hatására.

A vállalat a New York Déli Körzeti cégbíróságra adta be a csődeljárási kérelmet.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A dokumentumok alapján a cég 1-10 milliárd dollár közötti kötelezettséggel rendelkezik, és az eszközállományuk is ebben a sávban mozog.

Korábban már napvilágot láttak a sajtóban olyan hírek, amelyek alapján a cég friss befektetői tőkét akart bevonni, hogy elkerülhetővé váljon a fizetésképtelenség.

A hét második felében viszont a csődkérelemből egyértelművé vált, hogy a cég tényleg bajban van.

A beadvány szerint a cég, amely a Digital Currency Group leányvállalata, a csődvédelemben látja azt a megoldást, amely a legnagyobb mértékben képes a cég eszközeinek a megőrzésére, és az üzletmenet zavartalan folytatására.

A cég most bírósági felügyelet mellett akarja végrehajtani az újra-strukturálást, üzletrész-eladást, és a tőkebevonást.

A csődeljárásba nem tartozik bele a vállalat derivatíva üzletága, sem a spot piac, a brókeri szolgáltatás, és a letétkezelési részlegük.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Ezek a továbbiakban is zavartalanul működnek, legalábbis a cég beszámolói szerint.

Egy másik fontos információ, amely kiderül a beadványból, az az, hogy a cég több, mint 150 millió dollár készpénzzel rendelkezik, amely elegendő likviditást jelent az üzletmenethez, és fennakadásmentessé teheti a cég átszervezésének az időszakát.

Ezeket az átszervezéseket egy független, erre a célra alakult bizottság fogja bonyolítani, amely soraiban a cég igazgatóit találjuk majd meg, és akik elsődleges célja, hogy a végeredmény mind a Genesis, mind a Gemini Earn program felhasználói számára megfelelő legyen.

A cég tavaly novemberben függesztette fel a kiutalásokat, piaci nehézségekre hivatkozva, amelyeket az FTX csődje idézett elő.

A lépés a Gemini Earn program résztvevőit is kedvezőtlenül érintette, hiszen a tőzsde a Genesis égisze alá tartozik.

A Gemini alapítója, Cameron Winklevoss egy tweetben beszélt arról, hogy a csődeljárás létfontosságú része annak, hogy a felhasználók hozzájuthassanak a pénzükhöz.

Elmondása szerint a DCG és annak ügyvezetője, Barry Silbert semmiféle fair ajánlatot nem akar elfogadni, és ha ebben a kérdésben nem tudnak megegyezni, akkor jogi lépéseket is tesznek a DCG ellen.

A Genesis és a Gemini egyaránt a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet célkeresztjébe került, eljárást indítottak ellenük.

A gyanú szerint az Earn program keretein belül tulajdonképpen regisztrálatlan értékpapírokat adnak el a befektetőknek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A DCG, a Genesis anyacége körül pedig azért növekszik az aggodalom, mert a híresztelések alapján az 500 millió dolláros kockázati befektetési portfóliójának egy részét lehet, hogy értékesítenie kell, hogy fedezhesse a Genesis kötelezettségeit.

Nemrégiben a DCG felfüggesztette az osztalékfizetést, amely lépéstől a működési költségek csökkentését, és a likviditás megőrzését várják.

Emellett lehet, hogy a saját kriptohíroldaluk, a CoinDesk is eladósorba kerülhet, amelyből a becslések alapján 200 millió dolláros bevételhez juthatnak.


Olvastad már? Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!