Aranyalapú stabilcoinon dolgozik Irán és Kína

-

A potenciális stabilcoin célja, hogy lehetővé tegye a határokon átnyúló tranzakciókat az olyan fiat valuták helyett, mint az amerikai dollár, az orosz rubel vagy az iráni riál.

Az iráni központi bank állítólag együttműködésre lépett az orosz kormánnyal egy új, arannyal fedezett kriptopénz közös kibocsátása érdekében.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Vedomosztyi orosz hírügynökség szerint Irán Oroszországgal közösen dolgozik egy, „a Perzsa-öböl térsége tokenjének” létrehozásán, amely fizetési módként szolgálna a külkereskedelemben.

A token a tervek szerint egy aranyfedezetű stabilcoin formájában kerülne kibocsátásra Alekszandr Brazsnyikov, az orosz kriptoipari és blokkláncszövetség ügyvezető igazgatója szerint.

A stablecoin célja, hogy lehetővé tegye a határokon átnyúló tranzakciókat az olyan fiat valuták helyett, mint az amerikai dollár, az orosz rubel vagy az iráni riál.

A jelentés megjegyzi, hogy a potenciális kriptovaluta egy különleges gazdasági övezetben működne Asztrahánban, ahol Oroszország elkezdte fogadni az iráni teherszállítmányokat.

Anton Tkacsev orosz törvényhozó, az Információtechnológiai és Kommunikációs Bizottság tagja hangsúlyozta, hogy egy közös stablecoin-projekt csak akkor válik lehetségessé, ha a digitális eszközök piaca teljes mértékben szabályozott lesz Oroszországban.

Az orosz parlament alsóháza többszöri halasztás után ismét ígéretet tett arra, hogy 2023-ban megkezdi a kriptotranzakciók szabályozását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Irán és Oroszország azon országok közé tartozik, amelyek megtiltották lakosaiknak a kriptovaluták, például a bitcoin vagy a tether USD használatát fizetések esetén.

Ugyanakkor Irán és Oroszország aktívan dolgozik azon, hogy a kriptót a külkereskedelem eszközeként alkalmazza.

2022 augusztusában az iráni Ipari, Bányászati és Kereskedelmi Minisztérium jóváhagyta a kriptopénz használatát az országba irányuló importra a folyamatban lévő nemzetközi kereskedelmi szankciók közepette.

A helyi kormány szerint az új intézkedések segítenek Iránnak enyhíteni a globális kereskedelmi szankciókat.

Irán ezt követően adta le első nemzetközi importmegrendelését 10 millió dollár értékű kriptovaluta felhasználásával.

Az Orosz Bank – amely mindig is ellenezte a kriptopénzek fizetési módként való használatát – beleegyezett, hogy engedélyezze a kriptót a külkereskedelemben, hogy enyhítse a nemzetközi szankciók hatását.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

A szabályozó azonban soha nem tisztázta, hogy milyen kriptovalutákat használhatnának ilyen tranzakciókhoz.

Olvastad már? Miniszterük szerint Ukrajna lesz a világ legjobb joghatósága a kriptók számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!