Aranyalapú stabilcoinon dolgozik Irán és Kína

-

A potenciális stabilcoin célja, hogy lehetővé tegye a határokon átnyúló tranzakciókat az olyan fiat valuták helyett, mint az amerikai dollár, az orosz rubel vagy az iráni riál.

Az iráni központi bank állítólag együttműködésre lépett az orosz kormánnyal egy új, arannyal fedezett kriptopénz közös kibocsátása érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Vedomosztyi orosz hírügynökség szerint Irán Oroszországgal közösen dolgozik egy, „a Perzsa-öböl térsége tokenjének” létrehozásán, amely fizetési módként szolgálna a külkereskedelemben.

A token a tervek szerint egy aranyfedezetű stabilcoin formájában kerülne kibocsátásra Alekszandr Brazsnyikov, az orosz kriptoipari és blokkláncszövetség ügyvezető igazgatója szerint.

A stablecoin célja, hogy lehetővé tegye a határokon átnyúló tranzakciókat az olyan fiat valuták helyett, mint az amerikai dollár, az orosz rubel vagy az iráni riál.

A jelentés megjegyzi, hogy a potenciális kriptovaluta egy különleges gazdasági övezetben működne Asztrahánban, ahol Oroszország elkezdte fogadni az iráni teherszállítmányokat.

Anton Tkacsev orosz törvényhozó, az Információtechnológiai és Kommunikációs Bizottság tagja hangsúlyozta, hogy egy közös stablecoin-projekt csak akkor válik lehetségessé, ha a digitális eszközök piaca teljes mértékben szabályozott lesz Oroszországban.

Az orosz parlament alsóháza többszöri halasztás után ismét ígéretet tett arra, hogy 2023-ban megkezdi a kriptotranzakciók szabályozását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Irán és Oroszország azon országok közé tartozik, amelyek megtiltották lakosaiknak a kriptovaluták, például a bitcoin vagy a tether USD használatát fizetések esetén.

Ugyanakkor Irán és Oroszország aktívan dolgozik azon, hogy a kriptót a külkereskedelem eszközeként alkalmazza.

2022 augusztusában az iráni Ipari, Bányászati és Kereskedelmi Minisztérium jóváhagyta a kriptopénz használatát az országba irányuló importra a folyamatban lévő nemzetközi kereskedelmi szankciók közepette.

A helyi kormány szerint az új intézkedések segítenek Iránnak enyhíteni a globális kereskedelmi szankciókat.

Irán ezt követően adta le első nemzetközi importmegrendelését 10 millió dollár értékű kriptovaluta felhasználásával.

Az Orosz Bank – amely mindig is ellenezte a kriptopénzek fizetési módként való használatát – beleegyezett, hogy engedélyezze a kriptót a külkereskedelemben, hogy enyhítse a nemzetközi szankciók hatását.

A szabályozó azonban soha nem tisztázta, hogy milyen kriptovalutákat használhatnának ilyen tranzakciókhoz.

Olvastad már? Miniszterük szerint Ukrajna lesz a világ legjobb joghatósága a kriptók számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!