Kriptopénzes fizetést vezetne be egy európai fapados légitársaság

-

A Vueling spanyol fapados légitársaság bejelentette, hogy vizsgálja a blokklánc és az NFT (non-fungible token) technológia működését, hogy kriptovalutát fogadjon el fizetőeszközként a szolgáltatásaiért.

A vállalat a Criptan, egy bejegyzett spanyol kriptopénztőzsde segítségét vette igénybe, és célja, hogy 2023 harmadik negyedévére megnyissa ezt a fizetési lehetőséget a felhasználók számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kriptóban is fizethet majd a Vueling utasa

 A Vueling, az egyik spanyol fapados légitársaság megtette az első lépéseket a kriptovaluta elfogadására a szolgáltatásaiért való fizetésként.

A vállalat január 14-én jelentette be, hogy vizsgálja a blokklánc- és az NFT-technológia használatát annak érdekében, hogy az ügyfelek kriptóval vásárolhassanak repülőjegyet.

E feladathoz a Vueling partnerségre lépett a Criptannal, egy nemzeti tőzsdével, amely már regisztrált a Spanyol Banknál, hogy fizetési vállalatként szolgáljon, feldolgozva és teljesítve az ügyfelek kriptóban történő megrendeléseit.

A Vueling állítása szerint ezzel a lépéssel az első olyan fapados légitársasággá válik, amely elfogadja a kriptót fizetőeszközként Európában.

Ezzel kapcsolatban Jesus Monzo, a Vueling szövetség- és forgalmazási menedzsere így nyilatkozott:

Ez a megállapodás az új technológiák és az innováció élvonalába helyez minket, tovább erősítve az ügyfeleink iránti elkötelezettségünket, valamint azt, hogy a legjobb és legfejlettebb eszközöket és megoldásokat kínáljuk weboldalunkon.

Jorge Soriano, a Criptan vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat meg van győződve arról, miszerint a kriptofizetések bevezetése javíthatja a felhasználói élményt azáltal, hogy megmutatja az ügyfeleknek, milyen lehetőségek rejlenek az ilyen megoldásokban.

A funkció várhatóan 2023 harmadik negyedévére lesz elérhető a légitársaság weboldalán, és a légitársaságok globális fizetési hálózatát, az UATP techet fogja használni, bár a vállalat nem jelezte, hogy mely kriptovalutákat fogadja majd el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Légitársaságok és kriptó

Vannak egyébként olyan légitársaságok, amelyek már bevezették a kriptót, sőt az NFT-ket is.

Ezek egyike a Flybondi, egy argentin légitársaság, amely bejelentette, hogy 2022 szeptemberében NFT-ként bocsátja ki a repülőjegyeket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy azokat másodlagos piacokon értékesítsék.

E szövetség részeként a vállalat stabilcoinokban, például USDC-ben történő fizetéseket is elfogadna, a Binance Payt használva fizetési feldolgozó partnerként.

De még ezt megelőzően a venezuelai kormány arról számolt be, hogy 2021 októberében több kriptovalutát is elfogadnak majd repülőjegyek vásárlásáért, köztük a nemzeti tokent, a petrót is.


Olvastad már? Nem ért véget az FTX-saga – újabb veszteségek a kriptoipar számára

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Victor

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!