Kriptopénzes fizetést vezetne be egy európai fapados légitársaság

-

A Vueling spanyol fapados légitársaság bejelentette, hogy vizsgálja a blokklánc és az NFT (non-fungible token) technológia működését, hogy kriptovalutát fogadjon el fizetőeszközként a szolgáltatásaiért.

A vállalat a Criptan, egy bejegyzett spanyol kriptopénztőzsde segítségét vette igénybe, és célja, hogy 2023 harmadik negyedévére megnyissa ezt a fizetési lehetőséget a felhasználók számára.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kriptóban is fizethet majd a Vueling utasa

 A Vueling, az egyik spanyol fapados légitársaság megtette az első lépéseket a kriptovaluta elfogadására a szolgáltatásaiért való fizetésként.

A vállalat január 14-én jelentette be, hogy vizsgálja a blokklánc- és az NFT-technológia használatát annak érdekében, hogy az ügyfelek kriptóval vásárolhassanak repülőjegyet.

E feladathoz a Vueling partnerségre lépett a Criptannal, egy nemzeti tőzsdével, amely már regisztrált a Spanyol Banknál, hogy fizetési vállalatként szolgáljon, feldolgozva és teljesítve az ügyfelek kriptóban történő megrendeléseit.

A Vueling állítása szerint ezzel a lépéssel az első olyan fapados légitársasággá válik, amely elfogadja a kriptót fizetőeszközként Európában.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Ezzel kapcsolatban Jesus Monzo, a Vueling szövetség- és forgalmazási menedzsere így nyilatkozott:

Ez a megállapodás az új technológiák és az innováció élvonalába helyez minket, tovább erősítve az ügyfeleink iránti elkötelezettségünket, valamint azt, hogy a legjobb és legfejlettebb eszközöket és megoldásokat kínáljuk weboldalunkon.

Jorge Soriano, a Criptan vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat meg van győződve arról, miszerint a kriptofizetések bevezetése javíthatja a felhasználói élményt azáltal, hogy megmutatja az ügyfeleknek, milyen lehetőségek rejlenek az ilyen megoldásokban.

A funkció várhatóan 2023 harmadik negyedévére lesz elérhető a légitársaság weboldalán, és a légitársaságok globális fizetési hálózatát, az UATP techet fogja használni, bár a vállalat nem jelezte, hogy mely kriptovalutákat fogadja majd el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Légitársaságok és kriptó

Vannak egyébként olyan légitársaságok, amelyek már bevezették a kriptót, sőt az NFT-ket is.

Ezek egyike a Flybondi, egy argentin légitársaság, amely bejelentette, hogy 2022 szeptemberében NFT-ként bocsátja ki a repülőjegyeket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy azokat másodlagos piacokon értékesítsék.

E szövetség részeként a vállalat stabilcoinokban, például USDC-ben történő fizetéseket is elfogadna, a Binance Payt használva fizetési feldolgozó partnerként.

De még ezt megelőzően a venezuelai kormány arról számolt be, hogy 2021 októberében több kriptovalutát is elfogadnak majd repülőjegyek vásárlásáért, köztük a nemzeti tokent, a petrót is.


Olvastad már? Nem ért véget az FTX-saga – újabb veszteségek a kriptoipar számára

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Victor

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója. A...

A FLUX dominancia az elmúlt hetekben

Prémium FLUX A cikk írásakor a FLUX 0.929 dollár és 1,06%-ot csökkent az elmúlt 24 órában- A FLUX egy markáns 170%-os emelkedésnek örvend a lokális támasz szint...

Szédületes veszteségeket szenvedett 2021 óta a Tesla a bitcoin miatt

Az elektromos autógyár a Tesla 2021 óta megduplázta bitcoinveszteségét. A Tesla több mint 140 millió dollárt veszített tavaly azzal, hogy a bitcoinra fogadott – derül ki...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!