Nem ért véget az FTX-saga – újabb veszteségek a kriptoipar számára

-

Az FTX összeomlását követően egy vállalat úgy döntött, hogy átnevezi magát és kilép a kriptotérből.

A Moonstone Bank, egy Washington államban működő vidéki bank, amely becslések szerint 11,5 millió dolláros befektetést kapott az FTX testvércégétől, az Alameda Research-től, kijelentette, hogy kilép a kriptotérből, és visszatér „eredeti küldetéséhez” mint közösségi bank.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy január 18-i közleményben a bank azt írta, hogy a stratégiaváltás a „kriptoeszköziparban a közelmúltban történt események és a kriptoeszköz-üzletágat körülvevő változó szabályozási környezet” miatt következik be.

A bank „visszatér a gyökereihez”, emiatt pedig a továbbiakban nem használja a Moonstone Bank nevet, és a helyi közösségben 135 éve ismert Farmington State Bank néven fog futni újra.

A pénzintézet közlése szerint a változás várhatóan a következő hetekben lép életbe, és a helyi banki ügyfelek nem tapasztalnak fennakadást a szolgáltatásokban.

Bár a bank nem hivatkozott egyenesen az FTX összeomlására az újratervezésre és a márkanévváltásra vonatkozó döntésének részeként, úgy vélik, hogy ezek az események összefügghetnek egymással.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Moonstone Bankot a hírek szerint 2020-ban vásárolta fel Jean Chalopin, a Deltec bahamai elnöke, amely egy másik FTX-banki partner.

Chalopin állítólag 2022 januárjában 11,5 millió dolláros befektetést biztosított az Alameda Research-től, hogy a Moonstone-t kriptofókuszú pénzügyi szolgáltatócéggé alakítsa át.

Úgy tűnik, hogy a Farmington State Bank is felkerült az FTX hirtelen összeomlása által érintett bankok egyre növekvő listájára.

Január 5-én a Cointelegraph arról számolt be, hogy az FTX-botrány banki rohamot váltott ki a Silvergate-nél, ami miatt a vállalat veszteségesen értékesítette eszközeit.

Ezenfelül arra kényszerült, hogy 40%-kal csökkentse alkalmazottainak számát, hogy fedezze a 8,1 milliárd dollár értékű ügyfélkivonásokat.

Ennek következtében a Silvergate mintegy 200 alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes személyzet 40%-át jelentette.

Emellett a bank törölte a saját digitálisvaluta-projektjének elindítására vonatkozó tervét is.

Olvastad már? Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Anne Girard

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!