Nem ért véget az FTX-saga – újabb veszteségek a kriptoipar számára

-

Az FTX összeomlását követően egy vállalat úgy döntött, hogy átnevezi magát és kilép a kriptotérből.

A Moonstone Bank, egy Washington államban működő vidéki bank, amely becslések szerint 11,5 millió dolláros befektetést kapott az FTX testvércégétől, az Alameda Research-től, kijelentette, hogy kilép a kriptotérből, és visszatér „eredeti küldetéséhez” mint közösségi bank.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy január 18-i közleményben a bank azt írta, hogy a stratégiaváltás a „kriptoeszköziparban a közelmúltban történt események és a kriptoeszköz-üzletágat körülvevő változó szabályozási környezet” miatt következik be.

A bank „visszatér a gyökereihez”, emiatt pedig a továbbiakban nem használja a Moonstone Bank nevet, és a helyi közösségben 135 éve ismert Farmington State Bank néven fog futni újra.

A pénzintézet közlése szerint a változás várhatóan a következő hetekben lép életbe, és a helyi banki ügyfelek nem tapasztalnak fennakadást a szolgáltatásokban.

Bár a bank nem hivatkozott egyenesen az FTX összeomlására az újratervezésre és a márkanévváltásra vonatkozó döntésének részeként, úgy vélik, hogy ezek az események összefügghetnek egymással.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Moonstone Bankot a hírek szerint 2020-ban vásárolta fel Jean Chalopin, a Deltec bahamai elnöke, amely egy másik FTX-banki partner.

Chalopin állítólag 2022 januárjában 11,5 millió dolláros befektetést biztosított az Alameda Research-től, hogy a Moonstone-t kriptofókuszú pénzügyi szolgáltatócéggé alakítsa át.

Úgy tűnik, hogy a Farmington State Bank is felkerült az FTX hirtelen összeomlása által érintett bankok egyre növekvő listájára.

Január 5-én a Cointelegraph arról számolt be, hogy az FTX-botrány banki rohamot váltott ki a Silvergate-nél, ami miatt a vállalat veszteségesen értékesítette eszközeit.

Ezenfelül arra kényszerült, hogy 40%-kal csökkentse alkalmazottainak számát, hogy fedezze a 8,1 milliárd dollár értékű ügyfélkivonásokat.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Ennek következtében a Silvergate mintegy 200 alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes személyzet 40%-át jelentette.

Emellett a bank törölte a saját digitálisvaluta-projektjének elindítására vonatkozó tervét is.

Olvastad már? Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Anne Girard

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!