Miniszterük szerint Ukrajna lesz a világ legjobb joghatósága a kriptók számára

-

Ukrajna lesz a világ legjobb joghatósága a kriptoeszközök számára – ígérte az ország digitális átalakulását felügyelő minisztere.

A davosi Világgazdasági Fórumon a médiának nyilatkozva Mihajlo Fedorov dicsérte a kriptoközösség támogatását a háború sújtotta ország számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Fedorov szerint a kriptoadományok kritikus segítséget jelentettek Ukrajnának az invázió közepette.

Oroszország katonai inváziójának korai szakaszában a kriptopénzeken keresztül történő adományok „kritikusan hasznosak voltak Ukrajna számára” – mondta az ország miniszterelnök-helyettese és digitális átalakulásért felelős minisztere, Mihajlo Fedorov újságíróknak a svájci Davosban.

A Világgazdasági Fórum (WEF) keretein belül tartott sajtótájékoztatón Fedorov kifejtette, hogy a hadiállapottal bevezetett devizakorlátozások ellenére Ukrajna ennek gyorsan meg tudott vásárolni mindent, amire a fegyveres erői számára szüksége volt, köszönhetően a globális kriptoközösség támogatásának.

A magas rangú képviselő azt is hangsúlyozta, hogy a kormány átfogó megközelítéssel alakítja ki a kriptovaluták teljes legalizálásához szükséges jogi keretet.

A „Virtuális eszközökről” szóló törvényt február közepén fogadta el a Verhovna Rada, az ukrán parlament.

Ahhoz, hogy ez a jogszabály teljes mértékben hatályba léphessen, az adótörvénykönyv módosítására is szükség van.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Amint ezeket elfogadják, Ukrajnának lesz a legjobb kriptojoghatósága a világon – hangsúlyozta Fedorov, rámutatva:

„Ukrajna az EU-tagságra pályázik. Harmonizálnunk kell az európai joggal, figyelembe véve az IMF és a Világbank gyakorlatát és ajánlásait.”

A miniszter azt akarja, hogy az ukrán digitális valutában, az e-hrivnyában fizessenek neki

Az ukrán tisztviselő az ukrán központi banki digitális valuta (CBDC) kibocsátása felé tett előrelépést is jelezte.

„Két héttel ezelőtt láttam az elektronikus hrivnya kísérleti projektjét” – mondta, utalva a Stellar és egy magánbankkal együttműködésben megvalósuló projektre.

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) 2024-ben a CBDC bevezetésének szentelt törvényjavaslatot kíván előterjeszteni – árulta el Mihajlo Fedorov.

„Azt tervezem, hogy én leszek az első tesztfelhasználója, és a fizetésemet e-hrivnyában kapom” – jelentette ki.

Az Oroszországgal dühöngő konfliktus ellenére a kijevi hatóságoknak „nagyon ambiciózus terve” van arra, hogy Ukrajnát a következő két évben a legdigitalizáltabb országgá tegyék.

„A digitalizáció lesz az újjáépítés alapja. Ezeket a reformokat a háború alatt végezzük” – magyarázta Fedorov.

A miniszterelnök-helyettes azt is kiemelte, hogy országa támogatást kap a digitalizáció felé vezető úton, mégpedig a G7-országok, például az Egyesült Államok és Japán forrásaiból és tapasztalataiból.

Továbbá felszólított az Oroszország elleni technológiai szankciók folytatására, amely szerinte még mindig virtuális eszközök és közvetítők segítségével vásárol alkatrészeket.

Olvastad már? Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!