Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

-

Ha a Bitcoin (BTC) árára vonatkozó előrejelzés a kereskedők vásárlási érdeklődése alapján készülne, akkor most felfelé ívelő pályán vagyunk.

A lenyűgöző rali után egészen a 21.000 dolláros tartományig, a bitcoin (BTC) árfolyama éles csökkenést produkált, ami talán egy korrekciós fázis lehet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kereskedők historikusan nagy vételi érdeklődéséből kiindulva azonban a BTC árfolyama akár egy hatalmas kitörésre is készen állhat bármelyik irányba.

A jelenlegi forgatókönyv szerint azonban az árfolyam emelkedése valószínűbb lehet, legalábbis rövid távon.

Emellett a kriptopiac készülhet a FOMC februári ülésén esedékes kamatbeállításra is.

Miután az amerikai Fed Szövetségi Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) bejelentette a 2022 decemberi 0,50%-os kamatemelést, a kriptopiac nem mutatott nagy eltérést, mivel a várt vonalakon mozgott.

A 2023-as év első FOMC-ülése február 1-jén lesz. Legutóbb a JP Morgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon azt jósolta, hogy az elkövetkezendő időszakban esély van a magasabb kamatlábakra.

A Világgazdasági Fórum kapcsán a vezérigazgató azt mondta, hogy a kamatláb valószínűleg 5%-nál magasabbra emelkedhet a mögöttes infláció miatt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nagyfokú optimizmus a kereskedők körében

Ha ez a jóslat beigazolódik, akkor a piac likviditásának csökkenése a kriptoárak csökkenését jelentheti.

Eközben a BTC-kereskedési aktivitás egy nagyobb bitcoinkitörés lehetőségére utal.

Valójában a BTC iránti érdeklődés nyolc hónapos csúcson van, miután nemrég átlépte a 21.000 dolláros határt.

„A kereskedők úgy kezelik a Bitcoin életjeleit, mint egy jelet, hogy hamarosan egy nagyobb kitörés jöhet. A januárban 21.000 dollár fölé történt visszapattanás a kereskedők optimizmusát erősítette.”

Az írás pillanatában a CoinGape árfolyamkövető szerint a 20.742 dollár 3,40%-kal csökkent az elmúlt 24 órában.

A BTC árfolyama 2022 novembere után először törte át a hét elején a 21.000 dolláros ellenállást.

Olvastad már? Nem biztos, hogy vége van a bitcoin medvepiacnak

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!