Nagyobb kitörés jöhet a 21.000 dollár után a bitcoin számára?

-

Ha a Bitcoin (BTC) árára vonatkozó előrejelzés a kereskedők vásárlási érdeklődése alapján készülne, akkor most felfelé ívelő pályán vagyunk.

A lenyűgöző rali után egészen a 21.000 dolláros tartományig, a bitcoin (BTC) árfolyama éles csökkenést produkált, ami talán egy korrekciós fázis lehet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kereskedők historikusan nagy vételi érdeklődéséből kiindulva azonban a BTC árfolyama akár egy hatalmas kitörésre is készen állhat bármelyik irányba.

A jelenlegi forgatókönyv szerint azonban az árfolyam emelkedése valószínűbb lehet, legalábbis rövid távon.

Emellett a kriptopiac készülhet a FOMC februári ülésén esedékes kamatbeállításra is.

Miután az amerikai Fed Szövetségi Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) bejelentette a 2022 decemberi 0,50%-os kamatemelést, a kriptopiac nem mutatott nagy eltérést, mivel a várt vonalakon mozgott.

A 2023-as év első FOMC-ülése február 1-jén lesz. Legutóbb a JP Morgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon azt jósolta, hogy az elkövetkezendő időszakban esély van a magasabb kamatlábakra.

A Világgazdasági Fórum kapcsán a vezérigazgató azt mondta, hogy a kamatláb valószínűleg 5%-nál magasabbra emelkedhet a mögöttes infláció miatt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Nagyfokú optimizmus a kereskedők körében

Ha ez a jóslat beigazolódik, akkor a piac likviditásának csökkenése a kriptoárak csökkenését jelentheti.

Eközben a BTC-kereskedési aktivitás egy nagyobb bitcoinkitörés lehetőségére utal.

Valójában a BTC iránti érdeklődés nyolc hónapos csúcson van, miután nemrég átlépte a 21.000 dolláros határt.

„A kereskedők úgy kezelik a Bitcoin életjeleit, mint egy jelet, hogy hamarosan egy nagyobb kitörés jöhet. A januárban 21.000 dollár fölé történt visszapattanás a kereskedők optimizmusát erősítette.”

Az írás pillanatában a CoinGape árfolyamkövető szerint a 20.742 dollár 3,40%-kal csökkent az elmúlt 24 órában.

A BTC árfolyama 2022 novembere után először törte át a hét elején a 21.000 dolláros ellenállást.

Olvastad már? Nem biztos, hogy vége van a bitcoin medvepiacnak

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!