Nem biztos, hogy vége van a bitcoin medvepiacnak

-

Egyes elemzők szerint van rá esély, hogy a bitcoin még nem érte el az aljat. Lehet, hogy 30 ezerig is felmegy az árfolyam, mielőtt újra lejtőre kerül, egy új eladási hullámmal.

Az Elliot Hullámként ismert kereskedési indikátorok alapján igaza lehet azoknak, akik szerint még nincs vége a kriptotélnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A QCP Capital a legutóbbi hírlevelében arra hívta fel a figyelmet, hogy az úgynevezett ötödik hullám eladásai még nem történtek meg, dacára annak, hogy a héten 21 ezer dollár fölé emelkedett az árfolyam.

A közösség összességében hitetlenkedve tapasztalta a felugrást, hiszen túl sok jele nem volt az emelkedésnek.

Ráadásul úgy tűnik, bőven tovább emelkedhet még az árfolyam, legalábbis a trendvonalak és a fontos pszichológiai szinteket figyelembe véve.

Ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy vége van a medvepiacnak.

Az elemzők szerint a grafikonon látható, hogy az árfolyam jelenleg a negyedik hullámban van, eszerint viszont hátravan még az ötödik, tehát esés közeledhet.

„A kockázatos eszközök piacán úgy látjuk, hogy az Elliot Hullámok indikátora a negyedik hullámot rajzolja ki. A tavaly novemberi esés ennek a hullámnak a korrekciója volt, és hamarosan megérkezhet az ötödik hullám esése is.”

Egy ilyen kapituláció nem lenne túl vicces az elemzők szerint, hiszen a grafikonokat megfigyelve kiderül, hogy mind a BTC, mind az ETH a 2022-es aljak szintje alá eshet.

Forrás: QCP Capital

„Ha megnézzük a közel három hetes idei adatsort, egyértelmű, hogy a negyedik hullámban járunk. Ez akkor is igaz, ha most éppen egy rövid távú bikás felugrást láthatunk, amely sikeresen áttört néhány technikai ellenállási szintet.”

Az Elliot Hullámok elmélete több kritikus árfolyamot is meghatároz, amelyeket a Fibonacci-szintek segítségével állapítanak meg.

Mivel az eddigi aljakról a BTC árfolyama már nagyjából 20%-ot erősödött, a két fennmaradó célár a 27 ezer és a 31 ezer dolláros szinten van.

„Amíg ezek a szintek itt vannak, addig van esély, hogy tankönyvi Elliot Hullámot láthatunk, és jön az ötödik hullám. Szóval benne van a pakliban, hogy még lejjebb esik majd az ár. Az pedig fájdalmas lesz.”

A BTC mindenesetre újból segített az emelkedéssel a kereskedőknek, hogy optimistábbak legyenek.

Szinte már váratott magára egy konszolidáció, amely meg is érkezett, mivel az USA-ban leállítottak egy kis kriptováltót, és ennek hatalmas hírverést keltettek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Emellett a világ dolgait felhatalmazás nélkül is igazgatni kívánó Világgazdasági Fórum jelenlegi davosi konferenciáján is aggodalmaikat fejezték ki a politikai osztály tagjai, hogy nincs az ő elképzeléseiknek megfelelően szabályozva a bitcoin.

Olvastad már? További kriptós szabályozások várhatók az USA-ban

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Sabri Atar

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!