További kriptós szabályozások várhatók az USA-ban

-

A SEC, az amerikai Tőzsdefelügyelet korábbi tisztviselője, John Reed Stark szerint a kriptoiparban látható szabályozói aktivitás csak növekedni fog a jövőben

Ez pedig már látható is, hiszen egyre több nagy kriptós cég kerül a hatóságok látóterébe, mivel potenciálisan vonatkozhatnak rájuk az értékpapír-törvények.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Stark a SEC internetes részlegét vezette 11 évig, és a 15 éves ügyészi pályafutása alatt a kiberbiztonsági, nyomozati folyamatokban is részt vett vezetőként.

Egy nemrégiben megosztott tweetje szerint a kriptoipar jobb, ha felkészül, mert a hivatalok még csak most kezdenek belelendülni a munkába.

Stark a Twitteren több példát is említett, amelyre érdemes odafigyelni.

Elmondása alapján a SEC azért ment utána a BlockFi cégnek, mert az elfelejtette regisztráltatni a kriptós hitelezési programját, a Coinbase esetén egy ugyanilyen kezdeményezést állított le, és a Gemini is pont a hasonló Earn programjuk miatt kapott vizsgálatot.

A hatóságok pedig most kezdenek majd el belelendülni, erre figyelmezteti az iparág résztvevőit.

A SEC a múlt héten indított vizsgálatot a Gemini és a Genesis ügyében is, mivel elmondásuk alapján mindkét vállalat regisztrálatlan értékpapírokat forgalmaz, a Gemini Earn programján keresztül, a lakossági befektetők számára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A BlockFi elleni intézkedéseket tavaly februárban indította el a SEC, a cég pedig novemberben csődöt jelentett.

A tőzsdefelügyelet a Coinbase, a Nasdaq-on listázott kriptotőzsde esetében is úgy nyilatkozott, hogy ha tényleg elindítják a 2021 szeptemberében beharangozott saját hitelezési programjukat, akkor számíthatnak arra, hogy a hatóság perbe fogja őket.

A Coinbase a fenyegetés hatására értelemszerűen felfüggesztette az ilyen terveit.

Stark ismert kriptokritikusnak számít, aki rendszeresen osztja meg a véleményét a közösségi médiában, főleg a kriptobefektetések kockázatairól.

„A kriptoiparban sosincs vége a piramisjátékoknak, és lehet, hogy a halálspirál most kezdődött csak el igazán. Aki kriptóba fektet, annak tisztában kell lennie néhány dologgal. Nincs betétbiztosítás, nincs hatósági felügyelet, nincs szabályozás, nincs engedélyezés, és nincs befektető-védelem sem. Mindenki magára van utalva.”

Starkot idézve a CNBC rendszeresen tévedő műsorvezetője, Jim Cramer is úgy fogalmazott, hogy a SEC nagy lerohanásra készül a kriptoiparban, és mindenkinek azt ajánlja, hogy szálljon ki, amíg még lehet.


Olvastad már? Kevin O’Leary, az FTX fizetett reklámozója további csődökre figyelmeztet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!