Kevin O’Leary, az FTX fizetett reklámozója további csődökre figyelmeztet

-

A Shark Tank népszerű műsorvezetője elmondta, a mostanában tapasztalható tőzsdei kiutalások nem fognak lassulni, és ez így a jó.

A regisztrálatlanul működő tőzsdék a továbbiakban is dominóként fognak dőlni, és még több nagy csőd is bekövetkezhet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A műsorvezető, aki korábban a csődbe ment FTX tőzsde szóvivőjeként és fizetett támogatójaként dolgozott, egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte még messze nincs vége a csődsorozatnak, amely az elmúlt hónapokban kezdődött.

„Ha megkérdeznéd, hogy szerintem folytatódik-e az esés, és látunk-e majd még padlóra kerülő tőzsdét, azt mondanám, hogy igen. ’00%, hogy újból megtörténik majd, és aztán újból, ismét.”

A szabályozatlan tőzsdék nincsenek rendszeresen auditálva, nincsenek regisztrálva és felügyelve a tőzsdei hatóságok által, és nem olyan szabályok alapján működnek, mint a hagyományos tőzsdék vagy brókercégek.

„Az ilyen tőzsdékről hatalmas ütemben vonják ki a pénzt. Aki látja, hogy mi folyik itt, az nem tekinti viccnek. Látták, hogy mi történt az FTX-szel, és nem csak ülnek, magyarázatra várva. Ha te nem akarod auditáltatni magad, ha nem csinálsz ilyent, azzal azt üzened, hogy nem akarsz transzparens lenni. Nem akarsz fontos információkat megosztani, de akkor miért i kellene az intézményi pénznek bíznia benned? Egyértelmű, hogy nem fog.”

Az FTX novemberi bedőlése nagy hullámokat keltett az iparágban, és a közösség egyöntetűen nagyobb átláthatóságot követelt ezután.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy héten belül több nagy tőzsde is kiadta a saját jelentését a tartalékairól és a pénzügyi helyzetéről, és számos másik jelentette be, hogy hasonlóra készül.

De ahogy arra a SEC is rávilágított, egy pénzügyi jelentés nem fest teljes képet az adott vállalatok valós állapotáról, és a befektetőknek továbbra is óvatosnak kell maradniuk.

Néhány auditor vállalat, mint amilyen például a Mazars is, felfüggesztette a kriptoipari cégek számára végzett szolgáltatásokat, decemberben a Binance tőzsdéről készített jelentését is visszavonta.

Más cégek is vannak, amelyek hasonlóan tettek, ilyen az FTX felülvizsgálója, az Armanino is.

„Jelenleg elég nehéz olyan céget találni, aki hajlandó egy kriptotőzsdét auditálni. Nem örülnek neki, hogy ilyen szabályozatlan, vadnyugati területen kell dolgozniuk. Emiatt pedig még több probléma várható.”

Nemrégiben a Shark Tank egy másik házigazdája, Marc Cuban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a tőzsdei wash-trading, a hamis volumen generálása lesz a következő terület, ahol a kriptopiac nehézségekkel fog szembesülni, amely a következő nagy bajt okozza majd.

Egy, az NBER által kiadott jelentés szerint a szabályozatlan tőzsdéken látható volumen nagyjából 70%-a valójában wash-trading, nem valódi kereskedési aktivitás.

Ennek ellenére O’Leary megduplázta a kriptós befektetéseit, főleg a BTC-készletét.

„Jelen vagyok a kriptopiacon. Minden esetben, mikor a BTC 17 ezer alá esik, veszek egy adagot. A kriptó érdekes terület, és végre kezdjük látni, hogy a szabályozók is aktivizálják magukat. Hosszú távon ez jó hatással fog járni.”

Olvastad már? Nexo Card rövid ismertetője

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: UTArlington Magazine

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!