Kevin O’Leary, az FTX fizetett reklámozója további csődökre figyelmeztet

-

A Shark Tank népszerű műsorvezetője elmondta, a mostanában tapasztalható tőzsdei kiutalások nem fognak lassulni, és ez így a jó.

A regisztrálatlanul működő tőzsdék a továbbiakban is dominóként fognak dőlni, és még több nagy csőd is bekövetkezhet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A műsorvezető, aki korábban a csődbe ment FTX tőzsde szóvivőjeként és fizetett támogatójaként dolgozott, egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte még messze nincs vége a csődsorozatnak, amely az elmúlt hónapokban kezdődött.

„Ha megkérdeznéd, hogy szerintem folytatódik-e az esés, és látunk-e majd még padlóra kerülő tőzsdét, azt mondanám, hogy igen. ’00%, hogy újból megtörténik majd, és aztán újból, ismét.”

A szabályozatlan tőzsdék nincsenek rendszeresen auditálva, nincsenek regisztrálva és felügyelve a tőzsdei hatóságok által, és nem olyan szabályok alapján működnek, mint a hagyományos tőzsdék vagy brókercégek.

„Az ilyen tőzsdékről hatalmas ütemben vonják ki a pénzt. Aki látja, hogy mi folyik itt, az nem tekinti viccnek. Látták, hogy mi történt az FTX-szel, és nem csak ülnek, magyarázatra várva. Ha te nem akarod auditáltatni magad, ha nem csinálsz ilyent, azzal azt üzened, hogy nem akarsz transzparens lenni. Nem akarsz fontos információkat megosztani, de akkor miért i kellene az intézményi pénznek bíznia benned? Egyértelmű, hogy nem fog.”

Az FTX novemberi bedőlése nagy hullámokat keltett az iparágban, és a közösség egyöntetűen nagyobb átláthatóságot követelt ezután.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy héten belül több nagy tőzsde is kiadta a saját jelentését a tartalékairól és a pénzügyi helyzetéről, és számos másik jelentette be, hogy hasonlóra készül.

De ahogy arra a SEC is rávilágított, egy pénzügyi jelentés nem fest teljes képet az adott vállalatok valós állapotáról, és a befektetőknek továbbra is óvatosnak kell maradniuk.

Néhány auditor vállalat, mint amilyen például a Mazars is, felfüggesztette a kriptoipari cégek számára végzett szolgáltatásokat, decemberben a Binance tőzsdéről készített jelentését is visszavonta.

Más cégek is vannak, amelyek hasonlóan tettek, ilyen az FTX felülvizsgálója, az Armanino is.

„Jelenleg elég nehéz olyan céget találni, aki hajlandó egy kriptotőzsdét auditálni. Nem örülnek neki, hogy ilyen szabályozatlan, vadnyugati területen kell dolgozniuk. Emiatt pedig még több probléma várható.”

Nemrégiben a Shark Tank egy másik házigazdája, Marc Cuban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a tőzsdei wash-trading, a hamis volumen generálása lesz a következő terület, ahol a kriptopiac nehézségekkel fog szembesülni, amely a következő nagy bajt okozza majd.

Egy, az NBER által kiadott jelentés szerint a szabályozatlan tőzsdéken látható volumen nagyjából 70%-a valójában wash-trading, nem valódi kereskedési aktivitás.

Ennek ellenére O’Leary megduplázta a kriptós befektetéseit, főleg a BTC-készletét.

„Jelen vagyok a kriptopiacon. Minden esetben, mikor a BTC 17 ezer alá esik, veszek egy adagot. A kriptó érdekes terület, és végre kezdjük látni, hogy a szabályozók is aktivizálják magukat. Hosszú távon ez jó hatással fog járni.”

Olvastad már? Nexo Card rövid ismertetője

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: UTArlington Magazine

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!