Nexo Card rövid ismertetője

-

Az elmúlt évtizedben új pénzügyi cégek tucatjai jelentek meg a piacon. Itthon is hatalmas népszerűségnek örvend a Revolut, ami versenyképes alternatívát nyújt a normál bankokkal szemben.

Ebben a cikkben a Nexo kripto fedezetű hitelkártyáját (Nexo Card) nézzük meg közelebbről.

Céges háttér

A Nexo 2018-ban lett alapítva Európában és kripto hitelező cégként működik.

Ez azt jelenti, hogy fő tevékenységeként nagyvállalati ügyfeleknek biztosít különböző hiteleket.

2022 kifejezetten nehéz év volt a kripto hitelező cégek számára, viszont a Nexo a negatív hírek ellenére is talpon maradt.

A cég jelenleg 2,2 milliárd dollárnyi ügyféltőkét kezel az Armanino jelentése alapján.

Mastercard partnerség

2022-ben a cég a Mastercarddal közösen bejelentette a világ első kripto fedezetű hitelkártyáját. 

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez miben más, mint a többi piacon lévő kripto kártya.

A legtöbb kártya a vásárlás pillanatában adja pont annyi kriptovalutát, amennyi a vásárlás összege, majd ebből az összegből fizeti ki a tranzakciót.

A Nexo kártya ezzel ellentétben a vásárláskor nem adja el kriptovalutáinkat, hanem azokat fedezetként használja, és hitelből fizeti ki a tranzakciót. Ezt a hitelt pedig a jövőben bármikor visszafizethetjük.

Ennek előnye, hogy nem kell olyan árfolyamokon eladni a kriptovalutáinkat, amikor a piac rosszul teljesít.

Például 20.000 dolláros árfolyamon áll a Bitcoin, viszont vásárolnánk valamit. Ilyenkor használhatjuk a Nexo kártyát, és akkor fizetjük vissza a hitelt, amikor a Bitcoin árfolyama magasabb lesz. 

Fontos: Figyeljünk arra, hogy különböző kriptovalutákat különböző mértékben használhatunk fedezetként. Ha a felvett hitelünk fedezete kritikus szint alá esik, akkor a platform automatikusan visszafizetteti a hiteleinket!

Nexo kártya díjai

Ezután nézzük a kártya díjait. A kártya igénylése Nexo fiókhoz kötött, viszont teljesen díjtalan.

A kártyával felvett hitel díja 0-13,9% közt változik, a felvett hitel és a platformon tartott NEXO tokenek aránya alapján.

Havi 20 ezer euróig nincs devizaváltási költség, és akár 10 ingyenes ATM-es pénzfelvételt is biztosít a platform 10 ezer euróig.

Ezeknek a mértéke ismét a tartott NEXO tokenek portfólió aránya alapján változik. Ezekről bővebb információt a Nexo hivatalos oldalán itt találunk.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kártya igénylése

A Nexo kártya igénylése egyszerű, pár percet vesz csak igénybe. Ha még nincs Nexo fiókod, akkor itt regisztrálhatsz.

Ezután letöltjük a Nexo mobilalkalmazását (Apple, Android), majd végigmegyünk a platform KYC folyamatán.

Ezután a Card menüpontra kattintunk és ott az “Activate Card” gombra kattintva igényeljük virtuális kártyánkat, amit pár percen belül el is kezdhetünk használni.

Fizikai kártyát is igényelhetünk, amihez legalább Gold típusú felhasználónak kell lennünk. (Erről több információ a hivatalos oldalon itt.)

Ez nekem körülbelül 2 hét után érkezett meg. Ha a kártyát Google Pay/Android Pay fiókkal használnánk, akkor a fizikai kártyára nem lesz szükségünk. 

Tapasztalatok

A Nexo kártyát lassan 1 éve használom, főleg olyan vásárlásoknál, amiknek ára euróban, vagy dollárban van megadva.

Itt hasznos, hogy a Nexo kártya euró alapú, így nem kell váltási költségek miatt aggódni és vásárlásonként akár 2% pénzvisszatérítést is kaphatunk.

nexo card

A Nexo kártyát hozzáadhatjuk Google Pay, vagy Apple Pay fiókunkhoz, használhatjuk online fizetésekhez, vagy normál vásárlásokhoz.

A kártya támogatja az ATM-es pénzfelvételt is (Bécsben adventi vásáron szintén teszteltem).

Olvastad már? Alaposan lecsökkent a Bitcoin volatilitása

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!