Bitcoin (BTC) „bika csapda”, vagy új ciklus kezdete?

-

Az on-chain metrikák új adataiból kiderült, hogy annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára az elmúlt héten 23%-kal emelkedett, a nagybefektetők és az intézményi szereplők továbbra is óvatosak, mivel a hirtelen árfolyam-ugrást átmeneti megkönnyebbülésnek tekintik.

A CryptoQuant elemzője, Woominkyu értékelte a több mint 1 millió dollárnyi UTXO-t (Unspent Transaction Output) tartalmazó BTC-tárcák aktivitását, és összehasonlította azt a korábbi piaci trendekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kívácsi volt rá, hogy a BTC árfolyamának legutóbbi emelkedése egy új bikafutás kezdetét jelzi-e, vagy csak egy átmeneti megkönnyebbülés volt.

Így fogalmazott:

„A 7-es egyszerű mozgóátlag (SMA) 356-os SMA eléréséig nagymértékben várható egy enyhülési rally, és egy igazi bikapiac akkor kezdődhet, ha a 7-es SMA a 356-os SMA fölé törik.”

Woominkyu megerősítette, hogy a BTC értékének az elmúlt évben tapasztalt folyamatos csökkenése ellenére a bálnák ellenállóak maradtak:

„Mint mindig, úgy tűnik, a bálnák türelmesebbek, mint az egyéni befektetők, és a jelenlegi helyzet nem különbözik a korábbi ciklusoktól. A bálnák továbbra is kellőképpen felhalmozzák majd a BTC-t, és a közelgő bikapiac végén ismét eltűnnek”.

bitcoin

Forrás: cryptoquant.com

Egy másik CryptoQuant elemző MA_D, figyelembe vette a BTC Alap Volume indexét, az Alap Holdings indexet és a tőzsdén kívüli tranzakciókat, és úgy vélte, hogy „nehéz azt mondani, hogy az intézményi befektetők vételi tendenciát mutatnak”.

A MA_D szerint annak ellenére, hogy az árfolyam az elmúlt héten 21 000 dollár környékére ugrott, a BTC alap volumenindexe alacsony maradt, mivel „a tranzakciós volumen szintje jelentéktelen”.

Forrás: cryptoquant.com

A BTC alaptulajdon-indexét vizsgálva kiderült, hogy „az intézmények BTC-állománya meglehetősen csökkenő tendenciát mutat” – állapította meg a MA_D.

A sajtótájékoztató idején ez 690 ezer volt a CryptoQuant adatai szerint.

Forrás: cryptoquant.com

Továbbá, ami a BTC Over-The-Counter tranzakciókat illeti, a MA_D „nem észlelt szokatlan tranzakciókat” a múlt heti árrally ellenére.

Forrás: cryptoquant.com

Olvastad már? Nexo Card rövid ismertetője

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!