Bitcoin (BTC) „bika csapda”, vagy új ciklus kezdete?

-

Az on-chain metrikák új adataiból kiderült, hogy annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára az elmúlt héten 23%-kal emelkedett, a nagybefektetők és az intézményi szereplők továbbra is óvatosak, mivel a hirtelen árfolyam-ugrást átmeneti megkönnyebbülésnek tekintik.

A CryptoQuant elemzője, Woominkyu értékelte a több mint 1 millió dollárnyi UTXO-t (Unspent Transaction Output) tartalmazó BTC-tárcák aktivitását, és összehasonlította azt a korábbi piaci trendekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kívácsi volt rá, hogy a BTC árfolyamának legutóbbi emelkedése egy új bikafutás kezdetét jelzi-e, vagy csak egy átmeneti megkönnyebbülés volt.

Így fogalmazott:

„A 7-es egyszerű mozgóátlag (SMA) 356-os SMA eléréséig nagymértékben várható egy enyhülési rally, és egy igazi bikapiac akkor kezdődhet, ha a 7-es SMA a 356-os SMA fölé törik.”

Woominkyu megerősítette, hogy a BTC értékének az elmúlt évben tapasztalt folyamatos csökkenése ellenére a bálnák ellenállóak maradtak:

„Mint mindig, úgy tűnik, a bálnák türelmesebbek, mint az egyéni befektetők, és a jelenlegi helyzet nem különbözik a korábbi ciklusoktól. A bálnák továbbra is kellőképpen felhalmozzák majd a BTC-t, és a közelgő bikapiac végén ismét eltűnnek”.

bitcoin

Forrás: cryptoquant.com

Egy másik CryptoQuant elemző MA_D, figyelembe vette a BTC Alap Volume indexét, az Alap Holdings indexet és a tőzsdén kívüli tranzakciókat, és úgy vélte, hogy „nehéz azt mondani, hogy az intézményi befektetők vételi tendenciát mutatnak”.

A MA_D szerint annak ellenére, hogy az árfolyam az elmúlt héten 21 000 dollár környékére ugrott, a BTC alap volumenindexe alacsony maradt, mivel „a tranzakciós volumen szintje jelentéktelen”.

Forrás: cryptoquant.com

A BTC alaptulajdon-indexét vizsgálva kiderült, hogy „az intézmények BTC-állománya meglehetősen csökkenő tendenciát mutat” – állapította meg a MA_D.

A sajtótájékoztató idején ez 690 ezer volt a CryptoQuant adatai szerint.

Forrás: cryptoquant.com

Továbbá, ami a BTC Over-The-Counter tranzakciókat illeti, a MA_D „nem észlelt szokatlan tranzakciókat” a múlt heti árrally ellenére.

Forrás: cryptoquant.com

Olvastad már? Nexo Card rövid ismertetője

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!