Alaposan lecsökkent a Bitcoin volatilitása

-

A Bitcoin jelenlegi volatilitása olyan szintre csökkent, hogy néhányan érdekes kérdéseket kezdtek el megfogalmazni magukban.

Az árfolyam egyértelmű lejtmenetben van már több, mint egy éve, de ezzel együtt a volatilitása is történelmi mélypontra ért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Vannak, akik szerint a kritikusoknak ideje lenne beismerni, hogy a bitcoin is egy pénznem.

A piacokat éppen az aktuális emelkedés optimizmusa tölti el, a BTC ára bő 20%-os emelkedéssel a 21 ezer dolláros szintre ért, emellett több nagy kriptó is szépen erősödött.

A piacok lehet, hogy a kedvezőbbnek tekinthető USA inflációs adatok hatására indultak meg, hiszen a hivatalos közlemények szerint az amerikai fogyasztói árindex csökkent a legutóbbihoz képest, ez pedig a globális recessziós félelmeket is visszább fogta.

A jelenlegi medvepiaci körülmények egyik nem várt hatása pedig a volatilitás alapos lecsökkenése, még a mostani emelkedéssel együtt is.

Az árfolyam gyors felugrása szinte semmiféle hatással nincs a volatilitás alakulására, legalábbis a Yahoo Finance elemzői szerint.

Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy ez a derivatívákra vonatkozik, nem a BTC spot piaci árára.

A BTC spot ára ennél kevésbé kiegyenlített, de így is egy kisimult grafikont láthatunk, ha a volatilitást akarjuk megnézni, az árfolyam elég stabilnak tekinthető.

Főleg igaz ez, ha az elmúlt egy évet nézzük. A folyamatos lejtmenet hatására, vagy talán annak ellenére, de a volatilitás is rekord-alacsonyra ért.

Ez főleg a kereskedők számára rossz hír, hiszen ők többnyire kedvelik a volatilitást, főleg a bikapiacok során, amikor is nagyobb profitot lehet elérni. Ez ráadásul további likviditást vonz be, több tőkét eredményez az iparágban.

A volatilitás tehát nem rossz dolog. Van hátránya is, ez kétségtelen, többek között a bitcoin kritikusai is szoktak erre hivatkozni.

Szerintük a bitcoin nem pénz, hiszen túl volatilis. Nem lehet csereeszközként használni, hiszen akár napon belül is nagy eltérések lehetnek az árfolyamában.

Ez viszont a hozzáértők szerint idővel változni fog, és a jelenlegi helyzet is ezt támasztja alá. a jelenlegi árfolyam-mozgás kifejezetten stabil, kisebb volatilitás tapasztalható.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Felmerül a kérdés tehát, hogy akkor most a kritikusok is beismerik majd, hogy a bitcoin is egy pénznem?

A bitcoin-ellenesek Davosban vagy a CNBC-n továbbra is kritizálni fogják, mert még így is volatilis szerintük.

Szerencsére a bitcoint ez nem érdekli, és bárki használhatja, a davosiak vagy a tévés önjelölt szakértők engedélye nélkül is.

A bitcoin kétségkívül egy olyan periódusban van, mikor a volatilitás éppen kicsi. Hogy a háztartások mindennapjainak a részévé válik-e?

Megtörténik-e ez egyáltalán 2030 előtt? Ezt senki sem tudja. Nem mondhatjuk biztosra, hogy a bitcoin mikor válik mindenki számára pénzzé.

Mikor bikapiac van, és nagy a volatilitás, akkor azt mondják, nem jó pénznek. Mikor medvepiac van, és esik az ár, akkor azt mondják, nem véd az infláció ellen.

Kifogás mindig lesz, de a lényeg, hogy a bitcoin akkor is működik, és bárki használhatja, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak.


Olvastad már? Nincs politikai szál a Nexo ügyében folytatott nyomozás mögött

Forrás: cryptopotato.com

Kiemelt kép: Jorge Franganillo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!