Nincs politikai szál a Nexo ügyében folytatott nyomozás mögött

-

A múlt hét során a Nexo bulgáriai irodájában házkutatást tartottak a helyi hatóságok, külföldi ügynökökkel együttműködve.

A gyanú szerint nagymértékű pénzmosás és az orosz szankciók megszegésének a lehetősége is felmerült.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bolgár ügyészség szóvivője, Siika Mileva elmondta, a nyomozásnak nincs köze a cég által nyújtott különböző politikai adományoknak, a Nexo nem került politikai érdekek kereszttüzébe.

A razzia után nem sokkal már az kezdett el terjedni a közösségi médiában, hogy politikai nyomásra indult vizsgálat a vállalat ellen.

Mileva elmondása alapján az országban minden esetben, mikor pénzügyi téren is hatással járó esemény történik, a lakosság és a média az intézményeket kezdi kritizálni, a gyanúsítgatás egyfajta nemzeti sporttá vált.

A házkutatás után 48 órával a hatóságok már négy személyt is megvádoltak pénzmosás, adócsalás, csalás és engedély nélküli banki szolgáltatások nyújtása miatt.

Közülük ketten távozhattak, 550 ezer dolláros óvadék fejében. A másik két személyt egyelőre nem tudták letartóztatni, mivel nem tartózkodnak az országban, ellenük nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a két személynek egészen pontosan milyen kapcsolódása van a Nexohoz.

Mileva elmondása alapján a Nexo az elmúlt öt év leforgása alatt nagyjából 94 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolított le.

Egy nemzetközi szervezett bűnözői csoport ellen pedig már 2018 óta vizsgálatot folytatnak, ennél több részletet viszont nem árult el a szóvivő.

A Nexo a Twitteren osztotta meg a házkutatás tényét, és hozzátette, pert fog indítani annak a lefolytatása miatt.

A cég szerint a hatóságok indokolatlanul durván viselkedtek, és kárt okoztak a cégnek.

A nyomozók semmiféle hivatalos házkutatási parancsot nem mutattak be, és nem is azonosították magukat a cég dolgozói előtt.

A Nexo, mint népszerű kriptohitelezési platform, Bulgáriában is működtet irodát, a szabályozói bizonytalanságok miatt viszont nem nyújt szolgáltatást az ország lakosainak.

A cég 2018-ban indult, és Anglia, Bulgária, valamint Svájc területén is tart fenn irodákat.

Decemberben jelentették be, hogy az USA piacán nem folytatják tovább a tevékenységüket, mivel a helyi szabályozók képtelenek világos rendszer kialakítani, amely keretein belül a vállalakozások működni tudnak.


Olvastad már? Főiskolai tananyag lesz a bitcoin az USA-ban

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!