Főiskolai tananyag lesz a bitcoin az USA-ban

-

Az oktatás területén is egyre nagyobb teret nyer a bitcoin, ennek legjobb példája a Mays Business School Texas A&M Főiskola esete, amely speciális bitcoin-fókuszú kurzusokat ajánl a 74 ezer hallgatójának.

A tavaszi félév január 17-én kezdődik, és Korok Ray professzor elmondta, a „Bitcoin Protocol” nevű kurzus is elindul ebben a szemeszterben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kurzus után a következő lépés a Programming Bitcoin tantárgya, amely során a hallgatók meg tudják tanulni, hogy hogyan hozzanak létre bitcoin-alapú alkalmazásokat a nulláról indulva.

A professzor egy Twitter-szálban jelentette be az indulást, és itt részleteket is megosztott arról, hogy mit várhatnak azok a hallgatók, akik elvégzik ezeket a képzéseket.

Ray azt is elmondta, hogy nem volt egyszerű végigmenni a bürokratikus folyamaton, hogy a tantárgy felkerüljön a választható kurzusok listájára, és része legyen a főiskola tantervének.

Elmondása alapján hosszú hónapokig tartó kemény munka kellett hozzá.

A minőségi kriptós oktatás hiányos területnek számít, és sokak szerint nagy szerepe van abban is, hogy lassan halad a kriptopénzek adopciója.

Egy kriptoelemző, Josh Cowell szerint az oktatás szerepének a növelése nagymértékben fejlesztheti az emberek pénzügyi műveltségét, de ehhez megfelelő minőségben kell végezni.

Korok Ray professzor mindenesetre további információkat nem osztott meg a sajtóval, egyelőre annyit lehet tudni, amennyit a Twitteren elmondtak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Thomas Hook, a Boston Law School professzora nemrégiben jelentette be, hogy „Kriptoszabályozás” címen az iskolájuk is új tantárgyat indít az érdeklődő hallgatók számára.

A résztvevők megtanulhatják, hogy a jog világában hogyan tudnak eligazodni a kriptoipari vállalkozások, hogyan lehet kezelni a szabályozási bizonytalanságokat, és hogyan lehet a megfelelő módon a piacra juttatni az egyes termékeket, szolgáltatásokat.

„A célunk az, hogy a jövő jogászai megismerhessék a potenciális buktatókat, amelyek felmerülhetnek, és kezelni tudják a jelenleg még hiányos szabályozói elvárásokat, a hozzáállást, amely számos különböző probléma forrása lehet, a világon bárhol, ahol a kriptoipar cégei működnek.”

Más egyetemeken is elkezdtek már foglalkozni ezzel a területtel, a nagy, nemzetközi hírű intézmények, mint például a Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Oxford University, National University of Singapore, Cornell University és az University of California Berkeley mind ajánl valamilyen formában blokklánchoz, kriptopénzekhez kötődő kurzusokat, tantárgyakat.


Olvastad már? A magyarok is érdeklődnek a kriptopénzek iránt

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Daniel Foster

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!