A magyarok is érdeklődnek a kriptopénzek iránt

-

Egy friss közvélemény-kutatás arra jutott, hogy a magyarokat is érdekli a kriptopénzek hosszú távú befektetési potenciálja.

Ennek ellenére a nagy kockázat, és a viszonylag kevés magyarul elérhető információ továbbra is akadályként tornyosul a többség előtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt években világszerte növekedés tapasztalható a kriptopénzek iránt, és ez alól a trend alól Magyarország sem kivétel.

A Binance tőzsde nemrégiben végzett egy felmérést az országban az Opinio piackutató cég közreműködésével, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozták.

A válaszokból kiderül, hogy a magyarok többsége tudja, hogy a kriptopénzes befektetések az átlagnál magasabb kockázattal járnak.

Egy másik probléma, amelyet megemlítettek, a magyarul elérhető információk szűkössége a digitális eszközöket tekintve.

Az aggodalmak között emellett olyanok kerültek megemlítésre, mint az adatvédelmi kockázatok, és a kriptobefektetések kevésbé biztonságos természete.

A felmérésben részt vevő válaszadók többségét viszont nagyon is érdekli, hogy hosszú távon milyen befektetési lehetőségeket tartogat a kriptoipar, hogy az elért jövedelem után hogyan kell adózni, és, hogy milyen helyi vagy nemzetközi szabályok vonatkoznak a kiptokereskedésre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A résztvevők 86%-a elmondta, hogy még sosem használt kriptopénzeket, 4%-uk pedig alkalmi felhasználóként jellemezte magát.

3% az aránya azoknak, akik valamilyen módon kiegészítő jövedelmet szereznek a kriptopénzek segítségével, és 1% mondta azt, hogy ez jelenti a kizárólagos bevételi forrását.

A felmérés másik érdekes megállapítása az, hogy a magyarok közül azok is hallottak már a bitcoinról, akik amúgy távol maradnak a kriptopénzek területétől.

A kereskedést végzők között 61% azok aránya, akik a BTC-t részesítik előnyben, a második helyen a népszerűségi listán pedig az ether áll, 45%-kal.

Az online felmérést tavaly év végén, decemberben végezték 1034 fő megkérdezésével.

A minta során 18-59 közötti lakosokat kérdeztek meg, akik okostelefont használnak, az eredmények feldolgozása során pedig olyan faktorokat is vizsgáltak, mint a nem, a végzettség, a lakóhely, és természetesen az életkor.


Olvastad már? Újabb trükkel támadják a Metamask-felhasználókat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!