A magyarok is érdeklődnek a kriptopénzek iránt

-

Egy friss közvélemény-kutatás arra jutott, hogy a magyarokat is érdekli a kriptopénzek hosszú távú befektetési potenciálja.

Ennek ellenére a nagy kockázat, és a viszonylag kevés magyarul elérhető információ továbbra is akadályként tornyosul a többség előtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt években világszerte növekedés tapasztalható a kriptopénzek iránt, és ez alól a trend alól Magyarország sem kivétel.

A Binance tőzsde nemrégiben végzett egy felmérést az országban az Opinio piackutató cég közreműködésével, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozták.

A válaszokból kiderül, hogy a magyarok többsége tudja, hogy a kriptopénzes befektetések az átlagnál magasabb kockázattal járnak.

Egy másik probléma, amelyet megemlítettek, a magyarul elérhető információk szűkössége a digitális eszközöket tekintve.

Az aggodalmak között emellett olyanok kerültek megemlítésre, mint az adatvédelmi kockázatok, és a kriptobefektetések kevésbé biztonságos természete.

A felmérésben részt vevő válaszadók többségét viszont nagyon is érdekli, hogy hosszú távon milyen befektetési lehetőségeket tartogat a kriptoipar, hogy az elért jövedelem után hogyan kell adózni, és, hogy milyen helyi vagy nemzetközi szabályok vonatkoznak a kiptokereskedésre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A résztvevők 86%-a elmondta, hogy még sosem használt kriptopénzeket, 4%-uk pedig alkalmi felhasználóként jellemezte magát.

3% az aránya azoknak, akik valamilyen módon kiegészítő jövedelmet szereznek a kriptopénzek segítségével, és 1% mondta azt, hogy ez jelenti a kizárólagos bevételi forrását.

A felmérés másik érdekes megállapítása az, hogy a magyarok közül azok is hallottak már a bitcoinról, akik amúgy távol maradnak a kriptopénzek területétől.

A kereskedést végzők között 61% azok aránya, akik a BTC-t részesítik előnyben, a második helyen a népszerűségi listán pedig az ether áll, 45%-kal.

Az online felmérést tavaly év végén, decemberben végezték 1034 fő megkérdezésével.

A minta során 18-59 közötti lakosokat kérdeztek meg, akik okostelefont használnak, az eredmények feldolgozása során pedig olyan faktorokat is vizsgáltak, mint a nem, a végzettség, a lakóhely, és természetesen az életkor.


Olvastad már? Újabb trükkel támadják a Metamask-felhasználókat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!