Újabb trükkel támadják a Metamask-felhasználókat

-

Annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy címmérgezéses támadás áldozatai legyenek, a Metamask tárca felhasználóinak fel kell hagyniuk a tárcacímek másolásával és beillesztésével, figyelmeztetett a kriptotárca-alkalmazás ügyfélszolgálata.

A Metamask-felhasználók ehelyett „alakítsanak ki egy olyan szokást, hogy alaposan ellenőrzik a cím minden egyes karakterét”, mielőtt tranzakciót elküldenének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csalók használják ki a felhasználók figyelmetlenségét

A Metamask kriptotárca felhasználóinak óvakodniuk kell egy új csaló taktikától, az úgynevezett címmérgezéses támadástól, amely a felhasználók „mindenekelőtt figyelmetlenségétől és sietségétől” függ – figyelmeztetett a szoftveres kriptopénztárca mögött álló csapat.

A Metamask csapata hozzátette, hogy bár a támadási módszer ártalmatlannak tűnhet, „ugyanolyan könnyen eredményezhet pénzveszteséget”.

A Metamask ügyfélszolgálata január 11-i közleményében számolt be arról, hogy a kiberbűnözők és -csalók gyakran kihasználják a kriptofelhasználók körében elterjedt viselkedést, például a tárca címének másolását és beillesztését.

Bár ez biztosítja, hogy a pénzösszegek a megfelelő címre érkezzenek, a csapat figyelmeztetett, hogy a csalók tisztában vannak azzal, hogy sok felhasználó nem hajlandó megjegyezni a tárca címét.

A közlemény szerint:

„Mivel olyan hosszúak, a kriptotárcacímeket általában lerövidítik. Előfordulhat, hogy csak az első sok karaktert látod, vagy néha a kezdeti 5-10-et és az utolsó 5-10-et, kihagyva a közepét. A legtöbb ember így ismeri fel a címeket: nem úgy, hogy minden egyes karaktert megnéz, hanem úgy, hogy megnézi az elejét és a végét. Ezt a tendenciát használja ki a címmérgezés.”

A felhasználóknak minden egyes karaktert ellenőrizniük kell a tárca címében

A Metamask ügyélszolgálata szerint a csalók gyakran úgy indítanak mérgező támadást, hogy elhanyagolható összeget küldenek egy hamis tárca címére, amely nagyjából megegyezik a Metamask-tárca felhasználójának címével.

Ezt követően a csaló várakozik, és reméli, hogy a célzott felhasználó[k] „véletlenül lemásolják a címét a tranzakciós előzményekből, és máshová beillesztik azt”.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mivel az ilyen tranzakciók megváltoztathatatlanok vagy visszafordíthatatlanok, ha a pénzösszegeket egy hibás címre küldik, azok örökre elvesznek.

Ezért a tárca felhasználóinak minden óvintézkedést meg kell tenniük, beleértve „minden egyes karakter ellenőrzését”.

A Metamask supportcsapata szerint a tárca felhasználóinak meg kell próbálniuk véget vetni a címek másolásának gyakorlatával a tranzakciós előzményekből.

Ehelyett a pénztárca-felhasználóknak „ki kell alakítaniuk azt a szokást, hogy alaposan ellenőrizzék a cím minden egyes karakterét, mielőtt tranzakciót küldenének”.


Olvastad már? Legújabb frissítései „repíthetik” újabb magasságokba a Cardanot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!