17 millió dollárt kapnak vissza a Bitconnect károsultjai

-

Bitconnect a bedőlt piramisjáték áldozatai számára 17 millió dollárt juttatnak vissza a büntetőeljárást intéző hatóságok.

Az USA Igazságügy-minisztériuma elmondta, hogy több, mint 40 országból azonosítottak közel 800 károsultat, és közöttük most 17 millió dollárnyi összeget osztanak szét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Erre a San Diego körzeti bíróság utasítása alapján kerül majd sor.

A Bitconnect a különösen nagy összegű kriptós csalások közé tartozik, világszerte sok ezer spekulánst sikerült megkárosítaniuk, kicsalni tőlük a pénzüket.

2021 szeptemberében az egyik amerikai promóter, Glenn Arcaro kapott börtönbüntetést csalás miatt.

Arcaro a társaival együtt szervezte be az átverhető felhasználókat, kereskedési robotok és hitelezési programok segítségével szerezhető nyereség ígéretével.

A Bitconnect tőzsdét és az ICO-t, mint jövedelmező lehetőséget mutatták be.

Az általuk ismételgetett marketingszöveg szerint a befektetett pénzt különböző kriptotőzsdéken forgatják meg, és az ezekből származó haszon kerül a felhasználókhoz.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A hozamot ráadásul garantált nyereségként emlegették. A Minisztérium szerint viszont az egész egy tankönyvbe illő csalásként működött.

„A valóságban a Bitconnect egy egyszerű piramisjáték volt, a korábbi belépőket az új befizetők pénzével fizették ki. A pénz 15%-a viszont egy elkülönített számlára ment, amely kifejezetten az alapítók, és a népszerűsítést végző promóterek zsebébe vándorolt ezután.”

Arcano, mint amerikai lakos, 38 hónapos börtönbüntetést kapott. A saját bevallása alapján nagyjából 24 millió dollárt szerzett a Bitconnectben való részvételével.

A Minisztérium elmondta, minden lefoglalt pénz visszakerül azokhoz, akik befizették, vagy egyszerűen lefoglalja az állam, magának.

Tavaly novemberben állami aukció során 54 millió dollárnyi lefoglalt tokent akart eladni a Minisztérium.

A csalás alapítója, Satish Kumbhani tavaly februárban lett megvádolva, mint a piramisjáték kulcsszereplője, aki az egész, 3,4 milliárd dolláros kárt okozó csalást kitalálta.

Mivel Kumbhani indiai állampolgár, így az indiai hatóságok is eljárást indítottak ellene.

Viszont ha az USA-ban ítélik el, akkor akár 70 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.


Olvastad már? Kereskedés a „Cup and Handle” alakzattal

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Marco Verch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!