A dél-koreai Bithumb kriptopénztőzsde sagája folytatódik

-

A helyi bíróságok döntése értelmében a Bithumb valamivel több mint 200.000 dollár kártérítést köteles fizetni annak a 132 befektetőnek, akik a kriptovaluta-tőzsde ellen indítottak eljárást.

A dél-koreai Bithumb kriptopénztőzsde sagája folytatódik, ezúttal a helyi bíróságok döntése alapján.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A dél-koreai legfelsőbb bíróság január 13-án véglegesítette döntését, amely szerint a tőzsdének kártérítést kell fizetnie a befektetőknek a 2017. november 12-én történt 1,5 órás szolgáltatáskiesés miatt.

Egy helyi hírforrás szerint a kártérítés 202.400 dollárnak – dél-koreai vonban kifejezve 251,4 milliónak – felel meg.

A kerületi bíróság eredetileg a befektetők ellen döntött, bár ezt később hatályon kívül helyezték.

A Legfelsőbb Bíróság véglegesített ítélete a kártérítés kifizetését rendelte el a 132 érintett befektető számára, amely mindössze 6 dollártól 6.400 dollár körüli összegig terjed.

A bíróság végleges döntése kimondta, hogy:

„A technológiai hibák terheit vagy költségeit a szolgáltatás üzemeltetőjének kell viselnie, nem pedig [a] szolgáltatás felhasználóinak, akik jutalékot fizetnek a szolgáltatásért.”

A Bithumb az ország legnagyobb kriptopénzváltója. Az ideiglenes leállás azután következett be, hogy az óránkénti átlagos megbízások száma hirtelen megduplázódott, és a tranzakciós áramlások elapadtak.

A kártérítést kérő befektetők azt állították, hogy például a Bitcoin Cash és az Ethereum Classic jelentős eséseket szenvedett el az üzemszünet alatt.

Ezt a döntést megelőzően a Bithumbot szigorúan figyelték a helyi hatóságok.

A tőzsde korábbi elnökével kapcsolatos vizsgálatok, és az egyik legnagyobb részvényes hirtelen halála után a sikkasztási állítások után a Bithumbot most a szabályozóhatóságok vizsgálják.

A vizsgálat egy „különleges adóügyi vizsgálat”, amelyet az ország Nemzeti Adóügyi Szolgálata (NTS) folytat. A hatóságok az adócsalás lehetőségeit vizsgálják, és január 10-én razziát tartottak a Bithumb székhelyén.

A dél-koreai szabályozók úgy tűnik, hogy keményen fellépnek a helyi kriptoszcéna ellen.

Még 2022 novemberében az ország vizsgálatokat indított a kriptopénztőzsdékkel szemben, amiért azok natív tokeneket listáztak.

Az FTX-botrányt követően a dél-koreai Puszan városa bejelentette, hogy a globális kriptotőzsdéket kihagyja a harmadik fél digitális tőzsdéinek felvételére vonatkozó terveiből.


Olvastad már? Bikák dominálnak a Tron (TRX) piacán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!