A dél-koreai Bithumb kriptopénztőzsde sagája folytatódik

-

A helyi bíróságok döntése értelmében a Bithumb valamivel több mint 200.000 dollár kártérítést köteles fizetni annak a 132 befektetőnek, akik a kriptovaluta-tőzsde ellen indítottak eljárást.

A dél-koreai Bithumb kriptopénztőzsde sagája folytatódik, ezúttal a helyi bíróságok döntése alapján.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A dél-koreai legfelsőbb bíróság január 13-án véglegesítette döntését, amely szerint a tőzsdének kártérítést kell fizetnie a befektetőknek a 2017. november 12-én történt 1,5 órás szolgáltatáskiesés miatt.

Egy helyi hírforrás szerint a kártérítés 202.400 dollárnak – dél-koreai vonban kifejezve 251,4 milliónak – felel meg.

A kerületi bíróság eredetileg a befektetők ellen döntött, bár ezt később hatályon kívül helyezték.

A Legfelsőbb Bíróság véglegesített ítélete a kártérítés kifizetését rendelte el a 132 érintett befektető számára, amely mindössze 6 dollártól 6.400 dollár körüli összegig terjed.

A bíróság végleges döntése kimondta, hogy:

„A technológiai hibák terheit vagy költségeit a szolgáltatás üzemeltetőjének kell viselnie, nem pedig [a] szolgáltatás felhasználóinak, akik jutalékot fizetnek a szolgáltatásért.”

A Bithumb az ország legnagyobb kriptopénzváltója. Az ideiglenes leállás azután következett be, hogy az óránkénti átlagos megbízások száma hirtelen megduplázódott, és a tranzakciós áramlások elapadtak.

A kártérítést kérő befektetők azt állították, hogy például a Bitcoin Cash és az Ethereum Classic jelentős eséseket szenvedett el az üzemszünet alatt.

Ezt a döntést megelőzően a Bithumbot szigorúan figyelték a helyi hatóságok.

A tőzsde korábbi elnökével kapcsolatos vizsgálatok, és az egyik legnagyobb részvényes hirtelen halála után a sikkasztási állítások után a Bithumbot most a szabályozóhatóságok vizsgálják.

A vizsgálat egy „különleges adóügyi vizsgálat”, amelyet az ország Nemzeti Adóügyi Szolgálata (NTS) folytat. A hatóságok az adócsalás lehetőségeit vizsgálják, és január 10-én razziát tartottak a Bithumb székhelyén.

A dél-koreai szabályozók úgy tűnik, hogy keményen fellépnek a helyi kriptoszcéna ellen.

Még 2022 novemberében az ország vizsgálatokat indított a kriptopénztőzsdékkel szemben, amiért azok natív tokeneket listáztak.

Az FTX-botrányt követően a dél-koreai Puszan városa bejelentette, hogy a globális kriptotőzsdéket kihagyja a harmadik fél digitális tőzsdéinek felvételére vonatkozó terveiből.


Olvastad már? Bikák dominálnak a Tron (TRX) piacán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!