Az Axie Infinity újjáéledhet a legújabb felhasználói növekedésével?

-

Az NFT-k és a kriptoökoszisztéma szerencsejáték-vertikumának újbóli érdeklődésével a vezető play-to-earn platform, az Axie Infinity [AXS] felhasználói aktivitása 2023 eleje óta növekedett – derült ki a DappRadar adataiból.

Az általános kriptopiac 2022-es visszaesése miatt a play-to-earn játék ökoszisztéma felhasználói aktivitása nagymértékben visszaesett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CoinMarketCap és a Naavik 2022 novemberében közzétett 2022 Blockchain Gaming Report szerint a vezető play-to-earn játékok, mint például az Axie Infinity és a STEPN hatalmas csapásokat szenvedtek 2022-ben.

Ezek a megrázkódtatások a napi aktív felhasználóik számának, az NFT-értékesítés volumenének és a végrehajtott tranzakciók számának csökkenése formájában jelentek meg.

Érdekes módon a 2023-as kereskedési évben eddig az NFT-projektek és a blokkláncjátékok iránti megújult érdeklődés volt tapasztalható.

A DappRadar adatai szerint az Axie Infinity napi egyedi aktív pénztárcáinak száma azóta 59%-kal emelkedett.

Hasonlóképpen a játék értékesítési volumene is folyamatosan emelkedett, az aktív tárcák számának növekedésével.

Január 13-án 2,04 millió dollárt jegyeztek fel teljes értékesítési volumenként, a DappRadar 214%-os növekedést mutatott ki az elmúlt két hétben.

Továbbá a napi tranzakciószám a játékkal kereső játékon is 105%-kal nőtt 2023 eleje óta.

Forrás: dappradar.com

Az Axie Infinity értékesítési volumenének és tranzakciószámának növekedése miatt a napi bevétel is pozitívan hatott.

Idén eddig 77%-kal nőtt a napi bevétel a játékvilágban, derült ki a Token Terminal adataiból. Sőt, az elmúlt hónapban ez 36%-kal nőtt.

Forrás: tokenterminal.com

A cikk írása idején 8.811 dolláron kereskedtek az Axie Infinity AXS irányítási tokenjének árfolyama 58%-kal emelkedett az elmúlt két hétben.

Az elmúlt 24 órában az altcoin értéke 5,45%-kal csökkent, miközben a kereskedési volumen is 122%-kal nőtt .

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Cryptowatch szerint az AXS statisztikailag szignifikáns pozitív korrelációt osztott meg a Bitcoinnal [BTC], amelynek ára az év eleje óta több mint 26%-kal emelkedett.

Az AXS ármozgásának napi grafikonos értékelése azt mutatta, hogy a kormányzati token túlvásárolt volt.

Az olyan kulcsfontosságú mutatók, mint az RSI és az MFI 73,02-es, illetve 70,35-ös túlvett csúcson pihentek.

Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Nincs politikai szál a Nexo ügyében folytatott nyomozás mögött

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!