Az Axie Infinity újjáéledhet a legújabb felhasználói növekedésével?

-

Az NFT-k és a kriptoökoszisztéma szerencsejáték-vertikumának újbóli érdeklődésével a vezető play-to-earn platform, az Axie Infinity [AXS] felhasználói aktivitása 2023 eleje óta növekedett – derült ki a DappRadar adataiból.

Az általános kriptopiac 2022-es visszaesése miatt a play-to-earn játék ökoszisztéma felhasználói aktivitása nagymértékben visszaesett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CoinMarketCap és a Naavik 2022 novemberében közzétett 2022 Blockchain Gaming Report szerint a vezető play-to-earn játékok, mint például az Axie Infinity és a STEPN hatalmas csapásokat szenvedtek 2022-ben.

Ezek a megrázkódtatások a napi aktív felhasználóik számának, az NFT-értékesítés volumenének és a végrehajtott tranzakciók számának csökkenése formájában jelentek meg.

Érdekes módon a 2023-as kereskedési évben eddig az NFT-projektek és a blokkláncjátékok iránti megújult érdeklődés volt tapasztalható.

A DappRadar adatai szerint az Axie Infinity napi egyedi aktív pénztárcáinak száma azóta 59%-kal emelkedett.

Hasonlóképpen a játék értékesítési volumene is folyamatosan emelkedett, az aktív tárcák számának növekedésével.

Január 13-án 2,04 millió dollárt jegyeztek fel teljes értékesítési volumenként, a DappRadar 214%-os növekedést mutatott ki az elmúlt két hétben.

Továbbá a napi tranzakciószám a játékkal kereső játékon is 105%-kal nőtt 2023 eleje óta.

Forrás: dappradar.com

Az Axie Infinity értékesítési volumenének és tranzakciószámának növekedése miatt a napi bevétel is pozitívan hatott.

Idén eddig 77%-kal nőtt a napi bevétel a játékvilágban, derült ki a Token Terminal adataiból. Sőt, az elmúlt hónapban ez 36%-kal nőtt.

Forrás: tokenterminal.com

A cikk írása idején 8.811 dolláron kereskedtek az Axie Infinity AXS irányítási tokenjének árfolyama 58%-kal emelkedett az elmúlt két hétben.

Az elmúlt 24 órában az altcoin értéke 5,45%-kal csökkent, miközben a kereskedési volumen is 122%-kal nőtt .

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Cryptowatch szerint az AXS statisztikailag szignifikáns pozitív korrelációt osztott meg a Bitcoinnal [BTC], amelynek ára az év eleje óta több mint 26%-kal emelkedett.

Az AXS ármozgásának napi grafikonos értékelése azt mutatta, hogy a kormányzati token túlvásárolt volt.

Az olyan kulcsfontosságú mutatók, mint az RSI és az MFI 73,02-es, illetve 70,35-ös túlvett csúcson pihentek.

Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Nincs politikai szál a Nexo ügyében folytatott nyomozás mögött

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!