Gazdaságilag erős országból kell kivonulnia a Coinbase-nek

-

A Coinbase kriptotőzsde hétfőn közölte, hogy hivatalosan is leállítja működését Japánban, és teljeskörűen felülvizsgálja az országban folytatott üzleti tevékenységét.

A Coinbase Japan ügyfelei február 16-ig utalhatják ki kripto- és fiatvagyonukat.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fennmaradó kriptoállományokat átváltják japán jenre (JPY). Az ügyfeleknek ezt követően egyeztetniük kell a Legal Affairs Bureau kormányhivatallal, hogy február 16. után visszakaphassák egyenlegüket.

A nehéz piaci viszonyok közepette elhagyja a Coinbase Japánt

A Coinbase január 18-án egy hivatalos blogbejegyzésben jelentette be, hogy meghozta azt a nehéz döntést, hogy teljesen felülvizsgálja a Japánban folytatott üzleti tevékenységét, és megszünteti a meglévő ügyfelekkel folytatott tranzakciókat.

A Coinbase a szélsőséges piaci körülményekre és a 2023-as működési költsége csökkentésének tervére hivatkozott a lépés indokaként.

„A piaci környezetben bekövetkezett változások miatt meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy teljesen felülvizsgáljuk jelenlegi üzletmenetünket Japánban, és megszüntetjük a meglévő ügyfelekkel folytatott tranzakciókat. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ezt az átmenetet a lehető legzökkenőmentesebbé tegyük értékes ügyfeleink számára” – mondta Nana Murugesan, a Coinbase alelnöke és Nao Kitazawa, a Coinbase Japan vezérigazgatója.

A Coinbase alapos rendszert készített elő, hogy az ügyfelek japán idő szerint február 16-ig kivehessék eszközeiket.

Az ügyfelek más kriptotőzsdékre, a Coinbase Walletre vagy más saját üzemeltetésű pénztárcákra is kivehetik kriptoeszközeiket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Alternatívaként a Coinbase Japan ügyfelei likvidálhatják portfólióikat, és japán jent vehetnek ki a helyi bankszámlájukra.

Február 17-től a Coinbase-en lévő kriptóállományokat japán jenre konvertálják és a Legal Affairs Bureau kormányhivatalnál vezetett garanciaszámlára küldik.

Az ügyfelek a hivatallal való egyeztetés után kaphatják vissza a JPY egyenlegüket a február 16. időszakot követően.

A múlt héten Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója bejelentette, hogy a működési költségek kezelése érdekében további 20%-os leépítést tervez a globális munkaerő-állományából.

Azt is nyilvánosságra hozta, hogy több olyan projektet is leállít, amelyeknek kisebb esélye van a sikerre. Az elbocsátási döntés leginkább a japán műveleteket érintette.

A Coinbase (COIN) részvényárfolyama 8%-os emelkedéssel, 54,14 dolláron zárta a keddi kereskedést. A COIN árfolyama az elmúlt 5 napban közel 45%-ot ugrott.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Olvastad már? Binance coin (BNB) eddig a szintig emelkedhet

Forrás: coingape.com

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!