Gazdaságilag erős országból kell kivonulnia a Coinbase-nek

-

A Coinbase kriptotőzsde hétfőn közölte, hogy hivatalosan is leállítja működését Japánban, és teljeskörűen felülvizsgálja az országban folytatott üzleti tevékenységét.

A Coinbase Japan ügyfelei február 16-ig utalhatják ki kripto- és fiatvagyonukat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fennmaradó kriptoállományokat átváltják japán jenre (JPY). Az ügyfeleknek ezt követően egyeztetniük kell a Legal Affairs Bureau kormányhivatallal, hogy február 16. után visszakaphassák egyenlegüket.

A nehéz piaci viszonyok közepette elhagyja a Coinbase Japánt

A Coinbase január 18-án egy hivatalos blogbejegyzésben jelentette be, hogy meghozta azt a nehéz döntést, hogy teljesen felülvizsgálja a Japánban folytatott üzleti tevékenységét, és megszünteti a meglévő ügyfelekkel folytatott tranzakciókat.

A Coinbase a szélsőséges piaci körülményekre és a 2023-as működési költsége csökkentésének tervére hivatkozott a lépés indokaként.

„A piaci környezetben bekövetkezett változások miatt meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy teljesen felülvizsgáljuk jelenlegi üzletmenetünket Japánban, és megszüntetjük a meglévő ügyfelekkel folytatott tranzakciókat. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ezt az átmenetet a lehető legzökkenőmentesebbé tegyük értékes ügyfeleink számára” – mondta Nana Murugesan, a Coinbase alelnöke és Nao Kitazawa, a Coinbase Japan vezérigazgatója.

A Coinbase alapos rendszert készített elő, hogy az ügyfelek japán idő szerint február 16-ig kivehessék eszközeiket.

Az ügyfelek más kriptotőzsdékre, a Coinbase Walletre vagy más saját üzemeltetésű pénztárcákra is kivehetik kriptoeszközeiket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Alternatívaként a Coinbase Japan ügyfelei likvidálhatják portfólióikat, és japán jent vehetnek ki a helyi bankszámlájukra.

Február 17-től a Coinbase-en lévő kriptóállományokat japán jenre konvertálják és a Legal Affairs Bureau kormányhivatalnál vezetett garanciaszámlára küldik.

Az ügyfelek a hivatallal való egyeztetés után kaphatják vissza a JPY egyenlegüket a február 16. időszakot követően.

A múlt héten Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója bejelentette, hogy a működési költségek kezelése érdekében további 20%-os leépítést tervez a globális munkaerő-állományából.

Azt is nyilvánosságra hozta, hogy több olyan projektet is leállít, amelyeknek kisebb esélye van a sikerre. Az elbocsátási döntés leginkább a japán műveleteket érintette.

A Coinbase (COIN) részvényárfolyama 8%-os emelkedéssel, 54,14 dolláron zárta a keddi kereskedést. A COIN árfolyama az elmúlt 5 napban közel 45%-ot ugrott.

Olvastad már? Binance coin (BNB) eddig a szintig emelkedhet

Forrás: coingape.com

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!