„A kriptók 99,99%-a átverés”

-

Az ismert kriptokritikus, Nouriel Roubini egy nemrégiben tartott beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a befektetőknek távol kellene maradnia a kriptopénzektől, hiszen azok 99,99%-a nem más, mint átverés és piramisjáték.

A Dr Doom néven is emlegetett közgazdász a Yahoo Finance egyik interjújában beszélt a kriptopénzekről, ennek során fejtette ki a nézeteit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Roubini a New York University professzora, valamint a Roubini Global Economics piaci és makrogazdasági elemzőcég elnöke, aki a rendszeres vészmadárkodásáról híres.

A novemberben csődbe ment FTX tőzsdéről, és annak vezetőjéről, Sam Bankman-Friedről is szót ejtett.

SBF-ről a bíróság kimondta, hogy nem bűnös azokban a csalási vádpontokban, amelyek miatt eljárás indult ellene.

„A kriptopénzek 99,99%-a szó szerint átverés, egy piramisjáték. Buborék, amely ki fog pukkanni. Az FTX tőzsde, meg SBF nem a kivétel a szabály alól, hanem maga a szabály.”

A közgazdász határozottan azt tanácsolta a befektetőknek, hogy maradjanak távol a kriptopénzektől.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ráadásul azt gondolja, hogy a bitcoin-tulajdonosok nagy része nem 100 vagy 1000 dolláron vette a coinjait, hanem 2021-ben jutott hozzájuk, mikor a 20 ezerről 69 ezerre növekedés miatt rengeteg ember lépett be a területre.

Ők sokkal többet fizettek, mint a jelenlegi piaci ár.

„A gatyájuk is ráment erre, és ez elég nagy baj, egy rémálom. Ráadásul nem csak a bitcoin-befektetők vesztettek pénzt, egy sor más kriptopénz esett 90 vagy akár 95%-ot. Nagyjából 20 ezer ICO volt, ezek 80%-a hivatalosan is csalás, 17%-uk pedig nullára futott. Szóval 97% a veszteség aránya.”

Roubini úgy véli, az iparág résztvevőinek nagy része börtönben kellene, hogy legyen, és az embereknek távol kellene tartaniuk magukat tőlük.

A közgazdász már régóta nagy kriptokritikus hírében áll, és a megfogalmazása szerint a kriptotámogatók többsége bűnöző.

A Binance tőzsde vezetőjét, CZ-t egyszer két lábon járó időzített bombának nevezte.

Hasonló nézeteket vall a SEC vezetője, Gary Gensler is, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek többsége el fog bukni, és azt javasolta a befektetőknek, hogy ne foglalkozzanak ezzel az eszközosztállyal.

A SEC egyik korábbi vezetője, John Reed Stark szintén a közelmúltban osztotta meg a követőivel a közösségi médiában, hogy szerinte a szabályozói aktivitás még csak most kezdett el növekedni.

Olvastad már? Aranyalapú stabilcoinon dolgozik Irán és Kína

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: World Economic Forum

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!