Eladóvá válhat a Coindesk

-

A Genesis a napokban jelentett csődöt, és az anyacége, a Digital Currency Group kezelésébe tartozó Coindesk kriptohíroldal már több felvásárlási ajánlatot is kapott.

A hírportál a Genesistől teljesen függetlenül működik, a tulajdonosoknak viszont már ajánlatot tett a Cardano tulajdonosa, Charles Hoskinson, és a Binance érdekszférájába tartozó Marsbit hírügynökség is.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Charles Hoskinson, és más, az ügyet állítólagosan jobban ismerő névtelen források szerint a Coindesk irányára 200 millió dollár.

Hoskinson egy saját Youtube videót is publikált, Buying Coindesk címen, amelyben erről beszél.

Ez a 200 millió dolláros vételár egyelőre inkább csak becslés, nem valódi árajánlat.

Hoskinson egy tavaly novemberi hírből vette ezt a számot, akkor a Semafor közölt egy publikációt, amelyben nyilvánosságra hozta, hogy számos befektető érdeklődik a Coindesk iránt.

Azt is közölték viszont, hogy a tényleges ár 300 millió dollár lett volna, de szintén névtelen források szerint ez az összeg is túl alacsonynak volt gondolva.

A Coindesk fő bevételi forrásai a reklámok, és a különböző rendezvények szervezése, mint amilyen például a Consensus konferencia.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Említésre méltó viszont, hogy mindkét bevételi forrás gyors apadásnak indult az elmúlt időszakban.

Hoskinson mellett egy másik ismert kriptoipari szereplő, Wang Feng, a Marsbit alapítója is ajánlatot tett a híroldalra.

A Marsbit egyik legfőbb támogatója a Binance tőzsde, a legnagyobb forgalmat bonyolító kriptotőzsde.

Wang a hét közepén jelentette be a Twitteren, hogy a Marsbit több más, jól ismert vállalkozással együttműködve szívesen felvásárolná a Coindesket, és integrálnák a rendszerükbe.

A tervek szerint a felvásárlás része lenne a Consensus konferencia szervezési joga is.

A Coindesk 2013-ban indult, Shakil Khan vállalkozásaként, aki a Prima Materia és a Bitpay felépítésében is szerepet játszott.

A Digital Currency Group 2016 januárjában vásárolta fel, az akkori információk szerint 500 és 600 ezer dollár közötti összegért.

A Coindesk akkor nyilvánosságra is hozta a felvásárlás tényét egy saját cikkben, és elmondta, a DCG a Coindesk egyik legkorábbi befektetője és támogatója, akiknek a csapatához örömmel csatlakoznak.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Olvastad már? Csődöt jelentett a Genesis

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Képernyőkép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!