Eladóvá válhat a Coindesk

-

A Genesis a napokban jelentett csődöt, és az anyacége, a Digital Currency Group kezelésébe tartozó Coindesk kriptohíroldal már több felvásárlási ajánlatot is kapott.

A hírportál a Genesistől teljesen függetlenül működik, a tulajdonosoknak viszont már ajánlatot tett a Cardano tulajdonosa, Charles Hoskinson, és a Binance érdekszférájába tartozó Marsbit hírügynökség is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Charles Hoskinson, és más, az ügyet állítólagosan jobban ismerő névtelen források szerint a Coindesk irányára 200 millió dollár.

Hoskinson egy saját Youtube videót is publikált, Buying Coindesk címen, amelyben erről beszél.

Ez a 200 millió dolláros vételár egyelőre inkább csak becslés, nem valódi árajánlat.

Hoskinson egy tavaly novemberi hírből vette ezt a számot, akkor a Semafor közölt egy publikációt, amelyben nyilvánosságra hozta, hogy számos befektető érdeklődik a Coindesk iránt.

Azt is közölték viszont, hogy a tényleges ár 300 millió dollár lett volna, de szintén névtelen források szerint ez az összeg is túl alacsonynak volt gondolva.

A Coindesk fő bevételi forrásai a reklámok, és a különböző rendezvények szervezése, mint amilyen például a Consensus konferencia.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Említésre méltó viszont, hogy mindkét bevételi forrás gyors apadásnak indult az elmúlt időszakban.

Hoskinson mellett egy másik ismert kriptoipari szereplő, Wang Feng, a Marsbit alapítója is ajánlatot tett a híroldalra.

A Marsbit egyik legfőbb támogatója a Binance tőzsde, a legnagyobb forgalmat bonyolító kriptotőzsde.

Wang a hét közepén jelentette be a Twitteren, hogy a Marsbit több más, jól ismert vállalkozással együttműködve szívesen felvásárolná a Coindesket, és integrálnák a rendszerükbe.

A tervek szerint a felvásárlás része lenne a Consensus konferencia szervezési joga is.

A Coindesk 2013-ban indult, Shakil Khan vállalkozásaként, aki a Prima Materia és a Bitpay felépítésében is szerepet játszott.

A Digital Currency Group 2016 januárjában vásárolta fel, az akkori információk szerint 500 és 600 ezer dollár közötti összegért.

A Coindesk akkor nyilvánosságra is hozta a felvásárlás tényét egy saját cikkben, és elmondta, a DCG a Coindesk egyik legkorábbi befektetője és támogatója, akiknek a csapatához örömmel csatlakoznak.

Olvastad már? Csődöt jelentett a Genesis

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Képernyőkép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!