Íme, miért esett ma a kriptopiac

-

A kriptopiacot vizsgálva ma csak pirosat fogsz látni. Az egész piac zuhanni kezdett, a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) kapta a legtöbb ütést, messze a kritikus támaszszintek alá esve.

A közösség bikás hangulata szinte teljesen eltűnni látszik. A befektetők ismét pánikba estek, valószínűleg a feladás határán vannak. Mi folyik itt? Miért van most mélyponton a kriptopiac?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 2024-es év a várakozások szerint általában rendkívül bika év lesz a piacok számára. És így is lett. Jelenleg azonban a korrekciók erős esetével állunk szemben.

A Coinglass adatai azt mutatják, hogy mindkét token esetében több beáramlás volt az elmúlt huszonnégy órában, mint kiáramlás. A likvidálások is viszonylag alacsonyak.

Az amerikai bankszektor titánjai, a JPMorgan és a Wells Fargo május 10-én azzal kerültek a címlapokra, hogy nyilvánosságra hozták, hogy spot Bitcoin ETF-eket tartanak.

Ennek ellenére ez a bejelentés alig okozott változásokat az általános piaci dinamikában. A Bitcoin például úgy tűnik, hogy egy elhúzódó korrekciós ciklusban ragadt, makacsul próbára téve a befektetők türelmét.

kriptopiac
Forrás: Coinglass

Miért vergődik a kriptopiac?

A BTC jelenlegi közvetlen támaszszintje a kereskedők számára valahol 56 000 dollár körül van. A kitörés még mindig küszöbön áll, ahogy azt a közösség széles körben várja.

A TradingView adatai szerint itt ütközik össze a félelem és az optimizmus, ahol a kereskedők a kitörés reménye és a további csökkenéstől való rettegés között lebegnek.

A Bitcoin újra teszteli a korábbi, minden idők legmagasabb ellenállási szintjeit, amelyek most új támaszzónákként jelennek meg.

Ez az aktivitás az RSI bikás divergencia tipikus esetét mutatja a 4 órás grafikonon, ami arra utal, hogy a csökkenő trend lendülete veszít erejéből, és hamarosan megfordulhat.

Ugyanakkor a valuta még mindig a veszélyes zuhanó ék mintázaton navigál – ez a technikai indikátor arra utal, hogy bár az alagút vége közel lehet, az út továbbra is tele van félelemmel és bizonytalansággal.

A közösség konszenzusa egy esetleges kitörés felé hajlik, ami új magasságokba katapultálhatja a Bitcoin értékét, és az elkövetkező bikás hullámok során akár a 78.000 dollárt is elérheti.

kriptopiac
Forrás: TradingView

Az Ethereum jelenlegi pályája némileg eltér a Bitcoinétól. A Glassnode szerint az Ethereum származékos piacán a fokozott aktivitás és a befektetői érdeklődés jelei mutatkoznak.

Az open interest 50%-kal megugrott, ami az Ethereum pénzügyi termékei iránti erős elkötelezettséget jelzi.

Ugyanakkor a származtatott ügyletek ezen pozitív mutatói ellenére az Ethereum teljesítménye a Bitcoinhoz képest ebben a ciklusban sokkal lassabb.

A spekulatív érdeklődés elmaradása, különösen a rövid távú birtokosok csoportja részéről, óvatos megközelítést jelent e befektetők körében.

Közben úgy tűnik, hogy a Long-Term Holders továbbra is a pálya szélén maradnak, és a jövőbeli rallyk során jövedelmezőbb profitszerzési lehetőségeket szemlélnek.

Forrás: Glassnode

A szerkesztési időpontban az Ethereum 2897 dollárt ért.

Miközben a jelenlegi piaci visszaeséssel küzd, a származtatott termékei iránti növekvő érdeklődés azt sugallja, hogy ezek a tulajdonosok hamarosan láthatják a várva várt kedvező feltételeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összességében a visszavonulás oka, hogy a piac még mindig konszolidálódik, és a szakértők ettől függetlenül kitörést várnak. A befektetők azt tanácsolják, hogy ne adják fel. 2024 még mindig a kriptó éve.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 6 millió felé robog ez a VR érme, a bálnák egyre jobban rákaptak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!