A Bitcoin aranykeresztet képez! Jön a bikafutás?

-

A Bitcoin, a kriptopénzek világának folyamatosan változó óriása ismét reflektorfénybe került egy nemrégiben megjelent bikás jelzéssel: a napi grafikonon a nehezen megfogható „aranykereszt” látható.

Ez az idei korábbi árfolyam-kiugrásokra emlékeztető fejlemény beindította a spekulációkat a kriptopiac potenciális felfelé ívelő lendületéről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De az izgalom felszíne alatt egy technikai akadályokkal tarkított terep húzódik, amelyet a Bitcoinnak át kell navigálnia ahhoz, hogy bebetonozza rövid távú bikás hangulatát.

Az aranykereszt megjelenése

A Titan of Crypto kriptokereskedője kiemelte a Bitcoin közelmúltbeli „aranykeresztjét” a napi grafikonon, párhuzamot vonva a korábbi, 2024-es ármozgásokkal.

aranykereszt
Forrás: X

A Golden Cross akkor következik be, amikor egy rövidebb távú mozgóátlag, például az 50 napos mozgóátlag, egy hosszabb távú mozgóátlag, például a 200 napos mozgóátlag fölé emelkedik. Ez a jelzést gyakran bikás indikátorként értelmezik a kriptovaluta számára.

A technikai adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy ahhoz, hogy a Bitcoin rövid távon erős pozitív lendületet mutasson, bizonyos, jelenleg akadályként ható szinteket kell leküzdenie.

E szintek közé tartozik az árfolyama, a Tenkan (rövid távú mozgóátlag), a Kijun (hosszabb távú mozgóátlag) és a Kumo-felhő felső vonala (a grafikon kulcsfontosságú területe, amely a potenciális támaszt vagy ellenállást jelzi).

A Bitcoin felemelkedését jelenleg ezek a technikai akadályok akadályozzák, amit az is bizonyít, hogy nehezen tudja áttörni a közvetlen árellenállást.

E szintek sikeres meghódítása nem csak egy ellenálló Bitcoint jelezne, hanem jó előjel lenne a közelgő árfolyam-emelkedésre is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elkövetkezendő pálya feltérképezése

A bikás jelzés ellenére a Bitcoin árfolyama ellenállásba ütközik a technikai tényezők miatt, különösen a lemaradó árfolyam-különbség kritikus szintekhez viszonyított helyzete miatt.

Ennélfogva a Bitcoin árfolyama még egy ideig a 60.900 és 61.400 dollár közötti sávban kereskedhet, de ezen túlmenően úgy tűnik, hogy egy újabb csökkenő tendencia közeleg.

A kriptovaluta készen áll arra, hogy áttörje ezeket a korlátokat, ami utat nyithat a további árfolyam-emelkedésnek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Dogecoin támogatói most Mog Coin és Raboo zsákmányolnak, mivel a kriptopiaci szakértők masszív megtérülést jósolnak

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Tim Beiko megerősítette, hogy az Ethereum Alapítványt feltörték

Az Ethereum Alapítvány jelentette, hogy az e-mail szolgáltatásukat feltörték, ami számos adathalász e-mail terjesztéséhez vezetett, amelyek megkérdőjelezhető weboldalakra mutató linkeket tartalmaznak. Tim Beiko, az Ethereum Foundation...

Miért a kriptokaszinóké a jövő: Keress, játssz és profitálj, mint még soha!

A kriptovaluták jelentősen befolyásolták a különböző iparágakat, és ez alól a szerencsejáték szektor sem kivétel. A jelenlegi 100,9 milliárd dolláros értékével az iparági szakértők előrejelzései szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!