A kéthetes csúcsra való emelkedés is szóba jöhet, de a hosszabb időkeretek még mindig gondot okoznak a Bitcoin-elemzők számára.

A Bitcoin (BTC) rövid időre visszatért a 30.000 dollárhoz a május 25-i Wall Street-i nyitás előtt, mivel a tartományhoz való ragaszkodás megmaradt.

BTC/USD 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: BTP (Bitstamp, BTC): TradingView

Kereskedő: a BTC-nek meg kell támadnia a kéthetes csúcsokat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD-nek sikerült elérnie a 30.189 dollárt a Bitstampon, mielőtt a 30.000 dolláros szint alatt konszolidálódott volna vissza.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár első pillantásra nem tűnt inspirálónak, az alacsony időkereteken a bitcoin új érdeklődést keltett a Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe szemében, aki a következő futást a 33.000 dollár közelébe jósolta.

„A Bitcoin áttörte a 29,4K dollárt, és a következő ellenállási zóna felé futott” – közölte Twitter-követőivel.

„Ha tartjuk a 29,4K dollárt, akkor jó lesz a 32,8K dollár felé. Végre.”

A 32.800 dollár a bitcoin legmagasabb értékét jelentené május 9. óta – közvetlenül azelőtt, hogy a Terra összeomlása tízhavi mélypontra lökte az árfolyamot.

Nebraskan Gooner kereskedő eközben egy sor magasabb mélypontot szemlélt a 4 órás grafikonon, kiemelve a 30.400 dollárt mint fontos szintet.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A metrika szerint a BTC ára „túlértékelt”

A napközbeni ármozgáson túl azonban sok elemző nem számít pozitív hosszú távú kilátásokra.

A CryptoQuant on-chain elemzőplatform számára a hálózati tranzakciós érték (NVT) Golden Cross metrikából származó aggasztó jelek arra utaltak, hogy közeleg a visszalépés.

A helyi csúcsok és mélypontok elkapására tervezett NVT Golden Cross tüske, ahogy az a nap folyamán történt, megerősítette azt az elképzelést, hogy a volumen nem volt elegendő a felfelé ívelő pálya fenntartásához.

„Jelentős változást tapasztaltunk az NVT Golden Cross mutatóban, ahol a júniusi mélypontra való merülés előtt elérte a legátértékeltebb pozícióját tavaly április óta” – mondta a Cointelegraph-nak Kripto Mevsimi, a CryptoQuant közreműködő elemzője.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a BTC/USD generációs mélypontjára vonatkozó előrejelzések között szerepelt, hogy a héten akár 15.500 dollárig is csökkenhet.

Az új történelmi csúcsra eközben lehet, hogy 2024-ig kell várni, amikor a bitcoin következő feleződési ciklusa megkezdődik.

Bitcoin NVT Golden Cross chart. Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés – 30.000 dollár fölé mászott a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.