Letartóztattak egy kriptobefektetőt, aki Do Kwon ajtaján kopogtatott a Terra (LUNA) kriptopénz és a stabilcoin Terra USD (UST) összeomlását követően.

A férfi körülbelül 2,4 millió dollárt veszített, és most a dél-koreai rendőrség nyomoz ellene. „Úgy éreztem, hogy meg fogok halni” – mondta a befektetései elvesztéséről.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nyomozás folyik a befektető ellen, mert bement Do Kwon otthonába

A terra (LUNA) kriptopénz és a terrausd (UST) stablecoin összeomlása rengeteg befektetőt söpört el a piacról.

Egy befektető közvetlen válaszokat keresett Kwon Do-hyungtól (más néven Do Kwon), a két kriptovaluta mögött álló Terraform Labs vezérigazgatójától.

A „Chancers” néven ismert befektető egy koreai közösségimédia-személyiség, aki kriptovalutákkal kapcsolatos témákban streamel.

A LUNA és a UST összeomlásában mintegy 3 milliárd koreai von (2,4 millió dollár) veszteséget szenvedett el.

A BBC Newsnak így nyilatkozott:

„Úgy éreztem, hogy meg fogok halni. Rengeteg pénzt vesztettem rövid idő alatt. Körülbelül 2,4 millió dollárnyi kriptopénzemet törölték el.”

Kifejtette, hogy dühös volt a Do Kwon által nyújtott kommunikáció hiánya miatt, miután a LUNA és a UST szabadesésbe került. Ezután rákeresett az interneten, és megtalálta Kwon szöuli lakcímét.

„A LUNA-val kapcsolatos terveiről akartam kérdezni” – mondta Chancers. „Hatalmas veszteség ért, és közvetlenül vele akartam beszélni.”

A csalódott befektető átutazott szülővárosán, és május 12-én bekopogott Kwon ajtaján. Az eseményt online csatornáján közvetítette; a videót körülbelül 100 ember nézte.

Miután azonban becsöngetett Kwon társasházának ajtaján, a felesége nyitott ajtót, és közölte, hogy férje nincs otthon. Hívta a rendőrséget is, de Chancers már elhagyta az épületet, mire kiértek.

A befektető másnap tudta meg, hogy a rendőrség keresi őt. Ezután május 13-án reggel feladta magát a szöuli Seongdong rendőrőrsön.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Kétszer adtam fel magam a rendőrségen” – hangsúlyozta Chancers, kitartva amellett: „Nem hatoltam be Do Kwon birtokába, de a koreai törvények szerint illegális csak úgy odamenni és megpróbálni beszélni valakivel. Nem tudtam róla.”

Chancers a hírügynökségnek elmondta, hogy pénzbírságra és büntetett előéletre számít, ami megnehezítheti az életét.

Úgy vélekedett:

„Ez nagyon nehéz. Sok pénzt vesztettem, és most a rendőrség nyomoz utánam. Eredetileg köztisztviselőként szolgáltam Koreában. De ha ebben az ügyben elítélnek, lehet, hogy nem térhetek vissza újra a közszolgálatba.”

„A koreai kultúrában nem maga a probléma a fontos, hanem az, hogy botrányt okozott” – magyarázta. „Még nyilvánosan is bocsánatot kellett kérnem mint bűnösnek. Fogalmam sem volt róla, hogy ez ilyen nagy dolog lesz. Ez nagyon szomorú.”

Szerdán a rendőrség közölte, hogy lezárta a nyomozást, és elküldte az ügyet az ügyészségnek, vádemelést javasolva ellene.

Do Kwon azt állítja, hogy tavaly december óta Szingapúrban tartózkodik. A Terraform Labs Koreát azonban feloszlatta, és bezárta a cég koreai irodáit néhány nappal a LUNA és a UST összeomlása előtt.

A dél-koreai hatóságok sürgősségi vizsgálatot indítottak a két coin összeomlása miatt. A héten a koreai rendőrség arra kérte a kriptotőzsdéket, hogy fagyasszák be a Luna Foundation Guard vagyonát.

Olvastad már? Soros György üzlettársa optimista a kriptók jövőjét illetően

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!