Hatalmas adag bitcoin vásároltak fel a bálnák

-

Az elmúlt hét során a bitcoin árfolyama emelkedésnek indult, és ismét elkezdte megközelíteni az 50 ezer dolláros szintet.

Sokan úgy vélik, hogy a bitcoin ETF engedélyezése az USA befektetői számára új erővel töltötte fel a kriptopénzt, és az végleg maga mögött hagyta a 40 ezer dollár alatti árakat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


140 ezer bitcoin három hét alatt

A blokklánc adatait megvizsgálva látható, hogy a legnagyobb mértékben egy bizonyos befektetői csoport uralta a piacot, mégpedig a bálnák.

A közösségi médiában osztotta meg az információit Ali Martinez, a népszerű kriptopiaci elemző, és elmondta, az 1000-10000 közötti bitcoinnal rendelkező címek voltak a legnagyobb vásárlók az elmúlt időszakban.

A Santiment által közölt számokból az látszik, hogy az ebbe a kategóriába tartozó címek, az úgynevezett bálnák összesített egyenlege három hét alatt 140 ezer bitcoinnal növekedett, amely a mostani árfolyamon 6,16 milliárd dollárt jelent.

Ezzel a mennyiséggel a bálnák immár 4,84 millió bitcoint birtokolnak, a mostani vásárlások pedig arra utalnak, hogy nagyon erősen meg lehetnek győződve az árfolyam kedvező alakulásáról, a bitcoin további emelkedéséről.

A bálnák vásárlásainak az időzítése szintén több dologra is utalhat, hiszen egybeesik a nagy intézményi szereplők érdeklődésének a növekedésével.

Januárban az Egyesült Államokban engedélyezték a spot piaci bitcoin ETF-ek elindulását, az azóta eltelt egy hónap alatt pedig a kibocsátók összesen 200 ezer bitcoint vásároltak fel a befektetőik nevében.

A bálnák aktivitásának a növekedése legtöbbször jó jelnek tekinthető a piacon, hiszen a bitcoin esetében ez rávilágít, hogy a legnagyobb befektetők meg vannak győződve arról, hogy az ár tovább növekszik 50 ezer dollár irányába.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Havi rekord a kereskedési forgalomban

A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 48-49 ezer dollár között mozog, kismértékű emelkedéssel az előző naphoz képest.

Ha viszont az előző hét napos periódust nézzük, akkor az árfolyam 12%-kal erősödött, ráadásul a kereskedési forgalom havi csúcsra ért.

A Santiment adataiból kiderül, hogy a legutóbbi árfolyam-növekedéssel együtt a bitcoin legmagasabb napi forgalma elérte a 39,31 milliárd dollárt, amelyre már négy hete nem volt példa.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Bitcoin sorsa a kínai asztrológia szerint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!