Etiópiában tárt karokkal fogadják a bitcoin-bányászokat

-

A bitcoin-bányászok mindig is a fenntartható, költséghatékony energiaforrásokat keresik, hogy fejlesztessék a vállalkozásaikat, Etiópiában pedig pontosan ezt ajánlják nekik.

Az országban nemrégiben új bányákat telepítettek a Grand Ethiopian Renaissance Dam vízerőműve mellé, ahol olcsó, tiszta áramot, és barátságos állami szabályozást kapnak az üzemeltetők.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


2022 során Etiópia nagyot lépett előre a bányászipar területén, annak ellenére, hogy a kriptopénzeket, és főleg a tőzsdei kereskedést nem igazán támogatja.

Etiópia Kínával működik együtt, hogy felépítsék a duzzasztógátat és a vízerőművet, Kínából pedig rengeteg bitcoin-bányász települt át erre az új helyszínre, a kihívásokra adott válaszul.

Az afrikai országban történő vállalkozás-indítás persze nem megy zökkenőmentesen.

A fejlődő országokban sokszor gondot okoz, hogy különböző tiltásokkal akarják szabályozni az iparágat, mivel sok energiát igényel, az infrastruktúra pedig nem mindig elegendő az ellátására.

A bitcoin-bányászat viszont sokszor ugyanennek az infrastruktúrának a gyors fejlesztését is jelenti, így mindenki jól jár.

Etiópiában a lakosság nagy része még mindig nem rendelkezik megbízható áramellátással, így a bányászat körüli viták óhatatlanul felmerülnek.

Az viszont tagadhatatlan, hogy a külföldről érkező jövedelem, amelyet az iparág az országba hoz, tagadhatatlanul jelentős mértékű.

Geopolitikai helyezkedés

Etiópia a jelek szerint elszánta magát a fejlődésre. Mára már 21 cégről tudni, főleg kínai vállalkozásokról, amely szerződést kötött az állammal a megtermelt áramra, így Etiópia egyfajta kínai bányászati központtá válhat majd.

Annak ellenére, hogy az iparágat sokszor beárnyékolják a különböző geopolitikai események, ilyen mértékű befektetés Etiópiába való települése rámutat, hogy a bányászat volatilis lehet, viszont a fenntarthatóságához, az üzleti életképességéhez nem férhet kétség.

Az ország klímája előnyös, a hőmérséklet a géppark üzemeltetési tartományának az optimális skálájában található, ráadásul rengeteg tiszta, megújuló energiájuk van, amellyel már olyan régiókkal szemben is versenyképesek lehetnek, mint Texas.

A bányászok számára egyelőre az állami részvétel marad a leginkább ismeretlen faktor, hiszen sok múlik a szabályozások és a felügyeleten.

A kínai bányászok ilyen nagy arányú jelenléte pedig újabb bizonyítéka annak, hogy Kína rengeteg befektetést visz a kontinensre.

Etiópia új szakaszt akar nyitni a gazdasági együttműködésben, é ennek jegyében logikus lépésnek tekinthető, hogy nyitnak a kínaiak és a bitcoin-bányászok irányába.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Ha az ország sikeresen pozícionálja magát, mint versenyképes bányászati szereplő, az iparág jelenlegi helyzete alaposan megváltozhat, Etiópia számára pedig fényes jövő előtt nyílik meg az út.

A világ és a kriptoipar mindenesetre most közelről követi az eseményeket, hogy hogyan alakul a továbbiakban a szektor fejlődése, hogyan tudnak élni az új lehetőségekkel az állami és a magánszféra szereplői.

Olvastad már? A Bitcoin ára 7 nap alatt 12%-ot emelkedett

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!