A Bitcoin ára 7 nap alatt 12%-ot emelkedett

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett. A bikás ármozgás lehetővé tette, hogy a Bitcoin jó néhány figyelemre méltó szint fölé emelkedjen, legutóbb a 47.000 dolláros szint fölé.

Valójában a cikkírás idején a BTC a 49.000 dollár felé közeledett.

A befektetők tehát számíthatnak arra, hogy a Bitcoin az új hét kezdetén eléri az 50.000 dollárt?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin hamarosan 50.000 dollárig emelkedik?

A CoinGecko szerint a BTC árfolyama az elmúlt hét napban több mint 12%-kal emelkedett. Csak az elmúlt 24 órában az értéke 2%-kal ugrott meg, ami optimistának tűnt.

A cikk írásakor a BTC 48.215 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 949 milliárd dollárt.

Az árfolyam-emelkedés felkeltette a befektetők érdeklődését, mivel a Bitcoin értékének további emelkedésére számítottak.

A Santiment február 10-i tweetje szerint a kereskedők a potenciális támasz- és ellenállási szintekre spekuláltak.

Éppen ezért az közelebbről is megnéztük a BTC cikkírás idején kialakult állapotát, hogy jobban megértsük, vajon a héten elérheti-e az 50.000 dollárt.

Ellenőriztük a Bitcoin likvidációs hőtérképét, hogy megkeressük az 50.000 dollár előtti figyelemre méltó ellenállási szinteket.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Az elemzésünk azt mutatta, hogy a BTC erős ellenállással szembesült a 49.000 dolláros szint közelében.

Az avatatlanok számára, amikor a Bitcoin árfolyama legutóbb elérte ezt a határt, a likvidációja megugrott, ami kisebb árkorrekciót okozott.

Ha sikerül a BTC-nek e szint fölé emelkednie, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a BTC könnyedén elmozdul az 50.000 dollárig.

bitcoin
Forrás: Hyblock Capital

A helyzet kockáztathatóvá válhat

Akkor kielemeztük a BTC napi grafikonját, hogy lássuk, mit sugallnak a piaci indikátorok. A MACD egyértelmű bikás előnyt mutatott a piacon.

A Chaikin Money Flow (CMF) is éles emelkedést regisztrált, ami azt jelzi, hogy az árfolyama tovább rallyzhat. Azonban néhány mutató másról árulkodott.

A BTC árfolyama például megérintette a Bollinger-sávok felső határát. A Relative Strength Index (RSI) a túlvásárolt zónába lépett.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ez fokozhatja a coinra gyakorolt eladási nyomást, ami viszont véget vethet a bikarallynak.

Meglepő az is, hogy az árfolyam-emelkedés ellenére a BTC körüli hangulat medvésbe fordult.

Ez jól látható volt a BTC súlyozott hangulatának 2024. február 10-én bekövetkezett masszív csökkenéséből.

Így úgy tűnt, hogy a befektetők a megjelenés idején elvesztették bizalmukat a BTC iránt, ami hamarosan árkorrekciót hozhat.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? Az új Solana alapú mém token uralja a kriptós címlapokat

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!