A BitMEX alapítója szerint a jutalom-tokenekkel könnyű a tőkegyűjtés a vállalkozások indításához

-

Arthur Hayes, a BitMEX tőzsde alapítója nemrégiben publikálta a legújabb blogposztját, amelyben arról beszélt, hogy az újonnan induló cégek számára a jutalom-tokenek kiosztása, az úgynevezett pontrendszer alkalmazása mennyivel jobb megoldás, mint az ICO, vagy a hozamfarmolás.

Az ICO a kriptoiparban népszerű tőkebevonási módszer, amikor a vállalkozások a korai befektetőknek meghatározott mennyiségű tokent adnak a befektetett pénzükért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel a kisebb befektetőknek is lehetősége nyílik a részesedés vásárlására, a cégek szempontjából viszont ez problémás lehet, mert jogi szabályozási gondokat okozhat az engedélyezetlen pénzgyűjtés.

A hozamfarmolás hasonlóan működik, a protokollokkal interakcióba lépő felhasználók kapnak a tokenekből, ez viszont sok esetben rosszindulatú próbálkozások célpontjává válhat.

Előfordulhat, hogy valaki kizárólag a tokenszerzés céljából kezd tevékenykedni, ezzel viszont túl sok tokenhez juthat túl rövid idő alatt, így felborítva a piaci egyensúlyt, és elbátortalaníthatja a további felhasználók csatlakozását.

Az úgynevezett pontrendszer ennek a kettőnek a hiányosságait küszöböli ki, hiszen nincsen közvetlen pénzbefektetés, mint az ICO-k esetében, és nem lehet elinflálni a tokenkészletet, mint ahogyan az megtörténhet a hozamfarmolás során.

bitmex

Viszont ahogyan arra Hayes rávilágít, a pontrendszer legnagyobb hátránya a transzparencia hiánya.

Egy ICO során ismert az ár, és a kapott mennyiség. A pontrendszer esetén a fejlesztőknek egészen a token elindulásának a pillanatáig lehetősége van megváltoztatni a pontok és a tokenek közötti átváltási arányt, és az ilyen módon kiosztott mennyiséget.

Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a csapat reagálni tudjon a felhasználói igényekre és az aktivitás mértékére, és speciális intézkedésekkel segíthetik a protokoll hosszú távú működőképességét.

A kisbefektetők szempontjából ez lehetőséget nyújt arra, hogy viszonylag olcsón tudjanak tokenekhez jutni anélkül, hogy bonyolultabb papírmunkán kellene végigmenniük, mint például az ICO-k esetén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ki lehet-e játszani a rendszert?

Hayes úgy véli, a pontrendszer nagymértékben alapoz a fejlesztők és a felhasználók közötti bizalomra.

A pontok jó alternatívát kínálnak a tőkebevonásra és a felhasználók ösztönzésére, de bármiféle felmerülő visszásság hatalmas csorbát ejthet a protokoll reputációján.

Hayes ettől függetlenül úgy véli, ez a megoldás jobban működhet, mint az előző tőkebevonási módszerek, és több esetben eredményezhet sikeres projektindulást az elkövetkező ciklusban.

„Az ilyen pontrendszer csak addig működik, amíg megvan a bizalom a csapat és a felhasználók között. Azok, akik interakcióba lépnek a protokollokkal, bíznak abban, hogy a kapott pontok idővel tokenekre lesznek váltva, amelyek pénzt fognak érni. Ahogy egyre többen kezdik el ezt a módszert használni, számíthatunk arra, hogy lesznek rosszindulatú szereplők, akik majd ki akarják játszani a rendszert.”

Olvastad már? Miért ez a legjobb idő a Bitcoin felhalmozására?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!