Három ok, amiért a Bitcoin ára januárban csökkent

-

A Bitcoin árfolyama 2023-ban 160%-kal emelkedett egy egész éves rali során, az ETF-mánia év végi fellendülésével. De az ár januárban esett, és itt van, hogy miért.

Összefoglalva, a túlvásárolt piac, miután hónapokig egyre nagyobb bizonyosságot jelentett a SEC Bitcoin ETF jóváhagyása januárban kipukkadt, és lehetővé tette az árfolyam számára, hogy korrigáljon valamennyit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebben az időszakban a rövid távú kereskedők segítették az árfolyam pumpálását, majd a Bitcoin ETF jóváhagyások után „a hírek értékesítésével” továbbléptek és nyereséget vettek fel.

Végezetül a keményebb makrokörülmények, a hónapok óta tartó visszaesés után erősödő dollárral együtt januárban a Bitcoin általános kilátásaival kapcsolatban is medvésebb hangulatot eredményeztek.

Íme néhány további részlet:

Túlvásárolt piac a Bitcoin ETF hírek miatt

A kriptopénz-iparág extázisban volt, miután a D.C. Circuit Court of Appeals tavaly augusztusban a Grayscale javára döntött.

A kripto fedezeti alap perében azt állította, hogy a SEC döntése, hogy elutasította a Bitcoin ETF javaslatát, önkényes és szeszélyes volt.

A bíró arra kötelezte a SEC-t, hogy jóhiszeműen tegyen erőfeszítéseket az ETF jóváhagyására. Ezt követően a Bitcoin árfolyama októberben kezdett igazán felhevülni.

A több mint egy tucat ETF-kérelmező és a SEC közötti előrelépésről szóló friss hírek hétről hétre újabb és újabb szalagcímeket hoztak, amelyek egyre magasabbra hajtották a Bitcoint.

A kriptotőzsdéken az átlagos árfolyam alig több mint négy hónap alatt 80%-kal ugrott meg, a szeptember 1-jei 25.811 dollárról január 10-én 46.670 dollárra.

Ennek átlagos éves megtérülése jóval 200% fölött lenne. Ahogy a JP Morgan megjósolta, az árfolyamnak le kellett nyugodnia.

A rövid távú Bitcoin árfolyam kereskedők profitszerzése

Egyes Bitcoin befektetők hosszú távú stratégiát követnek, amely szerint felhalmoznak és tartanak, eladás nélkül.

Nagyon meg vannak győződve arról, hogy a kriptopénz globális elfogadási görbéjében még óriási felfelé ívelő lehetőség van, és nem szívesen adják el bármelyik pozíciójukat.

Ugyanakkor az árarbitrázs napi kereskedők januárban nyereséget vettek fel.

Antoni Trencsev, a Nexo kriptohitelező társalapítója szerint a Bitcoin januári árfolyamcsökkenése a likvid eszközök tőzsdei piacain a „buy the rumor, sell the news” jelenség példája volt.

A Motley Fool jelentése szerint,

„Úgy tűnik, mintha néhány rövid távú kereskedő felfelé licitálta volna a digitális valuta árfolyamát a közelmúltbeli ETF-jóváhagyások várakozására, majd gyorsan profitot csináltak, ahogy az eufória elmúlt”.

Keményebb makrokörülmények, medvés hangulat

„Az elmúlt két hétben a Bitcoinnak kihívást jelentettek a keményebb makrokörülmények – amit az emelkedő kamatlábak és az erősödő dollár is bizonyít” – írta Sean Farrell, a Fundstrat Global Advisors LLC digitális eszközstratégiáért felelős vezetője egy nemrég megjelent közleményében.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ahogy a Bitfinex kriptotőzsde elemzői írták keddi feljegyzésben, a Bitcoin árfolyama januárban azért esett, mert „úgy tűnik, hogy a medvés hangulat uralkodik”.

A korrekció folytatódása esetén 38.000 és 36.000 dollárnál várják a kulcsfontosságú támaszszinteket, bár a pénteki 5%-os rally azt jelentheti, hogy a fellendülés elindult.


Olvastad már? Amennyiben a Bitcoin 38.000 dollár alá esik, ezek az altcoinok tovább fognak emelkedni

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!