Gyengül a dollár, erősödik a BTC?

-

A hétvégén a BTC egy gyors felugrással 17 ezer dollár fölé tudott jutni, de a kérdés továbbra is nyitott, hogy elég erősek-e a bikák, hogy meg is tartsák ezt a szintet?

Az úgynevezett Bollinger szalagok volatilitást mutató indikátora szerint közel lehet a nagy árfolyam-mozgás, azt viszont nem tudni, hogy ez felfelé, vagy lefelé történik-e meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A makrogazdasági mutatók egyelőre nem adnak egyértelmű támpontokat, így a kereskedők egyre rövidebb időtávokon spekulálnak, és ott keresik a jeleket, amelyekből a jövőre következtethetnek.

A 4 órás grafikont vizsgálva a Bollinger szalagok kifejezetten összeszűkült pozícióban vannak.

Forrás: tradingview.com

Ez az indikátor azt mutatja, hogy az árfolyam alakulása mennyire teszi valószínűvé a nagy volatilitású időszak bekövetkeztét, azaz a nagynak számító árfolyam-mozgást.

November 27-én volt ennyire hasonló a kép, és akkor egy 1000 dolláros emelkedést láthattak a kereskedők.

A közösségi médiában erre még nem alapoznak nagy hírverést, a legtöbb elemző szerint egyelőre nem kell nagy ralira várni.

„Alig változik a grafikon, napok óta ugyanolyan. Tovább oldalazunk, de nem lennék meglepve, ha lenne egy kiugró tüske felfelé, aztán vissza az alapvonalhoz. A komolyabb emelkedéshez a 21500 dollárt kellene meghódítani, hogy meg lehessen fordítani a trendet.”

https://twitter.com/CryptoTony__/status/1599304623986159616/photo/1

A dollár erősödése is megállt

Az USA dollár indexe, a DXY kifejezetten erőtlennek tűnik, öt hónapos aljon van.

A következő hét fontos lesz ebben a tekintetben, főleg amiatt, mert az index alakulása nagyban kihat a kockázatos eszközök piacára is.

A múlt hét végén, a kereskedési időszak hétvégi zárásakor az index kifejezetten gyenge pozícióban állt.

https://twitter.com/GertvanLagen/status/1595323682045546497/photo/1

Gert van Lagen, egy technikai elemzéssel dolgozó szakértő szerint ez eleve benne volt a pakliban, már novemberben sem festett túl jól a DXY.

„Ha innen továbbra is lejtmenet következik, az is teljesen normális lenne. Folytatódik a korrekció.”

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Olvastad már? Chainlink (LINK) trendfolytató alakzata ad bullish jelzést.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!