Egyre több alvó bitcoin mozdul meg

-

Az elmúlt hét napban a bitcoin árfolyama sikeresen a 16000 dolláros szint fölött maradt, a kereskedők örömére.

Ennél is érdekesebb viszont, hogy több, hosszú ideje alvó cím ismét aktiválta magát, és mozgásba lendültek a rajtuk lévő coinok.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oldalazással telt hét egyetlen említésre méltó eseménye egy rövid kitérő volt 17 ezer dollár fölé, ha csak az árfolyamot nézzük, de ha a tranzakciókat is figyelembe vesszük, akkor évtizedes hibernációból felébredt bitcoint is láthattunk.

November elejéhez képest most sokkal alacsonyabb az árfolyam, de mégis úgy döntött néhány tárca tulajdonosa, hogy itt az ideje máshová küldeni a coinokat.

November 29-én összesen 348 bitcoint utaltak el, két részletben, olyan címekről, amelyeket hat éve hoztak létre.

Akkori árfolyamon az 348 ezer dollárt jelentett. A címek elemzésével arra utaló jeleket lehetett találni, hogy a 348 bitcoinból, amelyek 2017 márciusa óta nem mozdultak, 299 valószínűleg egy tulajdonoshoz tartozik.

Azt most sem lehet megállapítani, hogy az átutalás eladás volt, vagy egyszerűen csak egy másik tárcába küldte a coinjait a tulajdonosuk.

A mai tőzsdei árfolyamokat figyelembe véve ez a készlet most nagyjából 5,8 millió dollárt ér.

A címek és a tranzakciók követéséből kiderül, hogy az egyik címet 2017 márciusában hozták létre, és erről most 48,88 BTC-t utaltak ki.

Ezzel egy időben, szintén ’17 márciusi címekről öt másik tranzakcióval egyenként 59,99 bitcoint küldtek el máshová.

bitcoin
Forrás: btcparser.com

Ugyanezen a napon a btcparsers.com oldal elemzői is találtak egy olyan tranzakciót, amelyet egy 2017 nyarán létrehozott címről indítottak, és amellyel a tulajdonosa 173,61 bitcoint küldött el.

Emellett egy 100 bitcoinos utalás is feltűnt, ennek a küldője viszont 2014 áprilisa óta várakozott.

Ez már majdnem kilenc éve volt, és az akkori árfolyamon a BTC kevesebb, mint 500 dollárba került.

Ezek a tranzakciók viszont eltörpülnek egy másik, szintén évtizedes alvó cím újraéledése mellett. 2013 áprilisában jött létre egy cím, amely most, 2022 december elején ismét aktiválta magát, hosszú tétlenség után.

Ezen a címen 600 bitcoin volt, amely 84 ezer dollárt ért a 2013-as árakon, most viszont már 10,14 millió dollárért lehetne csak hozzájutni.

Az adatok összesítéséből látszik, hogy a teljes alvó mennyiség, amely a napokban újra megmozdult, kevesebb, mint 800 ezer dollárt ért a beszerzéskori, 2013 és 2017 közt eltelt időszakban.

A mai árfolyamok mellett viszont ez az 1221,45 BTC már nagyjából 20 millió dollárba kerül.

Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy az elmúlt két évben a jelenlegi árfolyamok számítanak a legalacsonyabbnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Olvastad már? Vitalik Buterin: „az ár helyett a technológiára koncentráljatok”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!