Fidelity: A Bitcoin rally túlhevült állapotba került

-

Jurrien Timmer, a Fidelity globális makrogazdasági igazgatója nemrég nyilatkozott a Bitcoin helyzetéről, és a jelenlegi piaci dinamikát az aranyéhoz hasonlította.

Timmer szerint a Bitcoin most ugyanabban a ritmusban menetel, mint az arany, de figyelmeztet arra, hogy a vezető kriptopénz talán egy kicsit elébe ment önmagának, és a 30.000 dolláros határnál potenciális túlértékeltségre utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elemzésében Timmer kiemelte, hogy a Bitcoin és a kétéves reál TIPS-hozam között 88%-os, a PCE-ból származtatott reálkamatlábbal pedig 63%-os inverz korreláció áll fenn.

Ez a korrelációs elemzés, amely a 2018 óta eltelt időszak adatain alapul, a Bitcoint az aranyhoz hasonló helyzetbe hozza a reálkamatlábakra adott reakcióját tekintve.

Laikusan fogalmazva, Timmer itt arra utal, hogy a Bitcoin árfolyama hajlamos e két gazdasági mutatóval ellentétes irányba mozog.

Ha bizonyos államkötvények hozama emelkedik, vagy ha az infláció nő, akkor arra számíthatunk, hogy a Bitcoin ára általában csökken, és fordítva.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek csak tendenciák, nem minden alkalommal következnek be, és más tényezők is befolyásolhatják a Bitcoin árfolyamát.

Timmer rámutatott egy kulcsfontosságú különbségre is az arany és a Bitcoin regressziós modelljei között.

Az arany lineáris regressziót követ, míg a Bitcoiné exponenciális. Timmer ezt úgy értelmezi, mint a Bitcoin „nagy teljesítményű inflációs fedezeti eszközként” betöltött szerepének jelét.

Ez az erőteljes fedezeti potenciál, párosulva a befektetők körében növekvő népszerűségével, a Bitcoint egy igencsak ambiciózus eszközként pozícionálta.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vezető meglátásai rávilágítanak a Bitcoin és az arany erős korrelációjára, de a Bitcoin esetleges túlértékeltségével kapcsolatos óvatossága hangsúlyozza a befektetői óvatosság szükségességét.

A Bitcoin árfolyama március 17. óta a legalacsonyabb szintre esett, május 6. óta több mint 12%-os csökkenést mutat, és ezzel levált az olyan hagyományos kockázatos eszközöktől, mint a Nasdaq.


Olvastad már? A SEC szerint az USA államcsődje jelentős hatással lenne a piacokra

Kiemelt kép: king_q83

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!