Fidelity: A Bitcoin rally túlhevült állapotba került

-

Jurrien Timmer, a Fidelity globális makrogazdasági igazgatója nemrég nyilatkozott a Bitcoin helyzetéről, és a jelenlegi piaci dinamikát az aranyéhoz hasonlította.

Timmer szerint a Bitcoin most ugyanabban a ritmusban menetel, mint az arany, de figyelmeztet arra, hogy a vezető kriptopénz talán egy kicsit elébe ment önmagának, és a 30.000 dolláros határnál potenciális túlértékeltségre utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elemzésében Timmer kiemelte, hogy a Bitcoin és a kétéves reál TIPS-hozam között 88%-os, a PCE-ból származtatott reálkamatlábbal pedig 63%-os inverz korreláció áll fenn.

Ez a korrelációs elemzés, amely a 2018 óta eltelt időszak adatain alapul, a Bitcoint az aranyhoz hasonló helyzetbe hozza a reálkamatlábakra adott reakcióját tekintve.

Laikusan fogalmazva, Timmer itt arra utal, hogy a Bitcoin árfolyama hajlamos e két gazdasági mutatóval ellentétes irányba mozog.

Ha bizonyos államkötvények hozama emelkedik, vagy ha az infláció nő, akkor arra számíthatunk, hogy a Bitcoin ára általában csökken, és fordítva.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek csak tendenciák, nem minden alkalommal következnek be, és más tényezők is befolyásolhatják a Bitcoin árfolyamát.

Timmer rámutatott egy kulcsfontosságú különbségre is az arany és a Bitcoin regressziós modelljei között.

Az arany lineáris regressziót követ, míg a Bitcoiné exponenciális. Timmer ezt úgy értelmezi, mint a Bitcoin „nagy teljesítményű inflációs fedezeti eszközként” betöltött szerepének jelét.

Ez az erőteljes fedezeti potenciál, párosulva a befektetők körében növekvő népszerűségével, a Bitcoint egy igencsak ambiciózus eszközként pozícionálta.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vezető meglátásai rávilágítanak a Bitcoin és az arany erős korrelációjára, de a Bitcoin esetleges túlértékeltségével kapcsolatos óvatossága hangsúlyozza a befektetői óvatosság szükségességét.

A Bitcoin árfolyama március 17. óta a legalacsonyabb szintre esett, május 6. óta több mint 12%-os csökkenést mutat, és ezzel levált az olyan hagyományos kockázatos eszközöktől, mint a Nasdaq.


Olvastad már? A SEC szerint az USA államcsődje jelentős hatással lenne a piacokra

Kiemelt kép: king_q83

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!